HomeMedi AmbientLa CHE licita el projecte de recuperació de la morfologia i capacitat...

La CHE licita el projecte de recuperació de la morfologia i capacitat hidràulica del Siurana per 485.000 euros

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha licitat i està avaluant el projecte de ‘Recuperació de la capacitat hidràulica del tram final del riu Siurana després dels danys ocasionat pel temporal ‘Gloria’, amb un pressupost inicial de 485.000 euros. N’ha informat l’organisme a través d’un comunicat en què ha explicat que amb el nou projecte es pretenen solucionar els problemes d’erosió provocats pel fenomen meteorològic el mes de gener de 2020. D’aquesta forma, les intervencions estaran enfocades a redefinir la llera i afavorir la recuperació de vegetació en un tram de 5,1 quilòmetres de longitud.

Les elevades precipitacions que l’any 2020 va provocar el temporal Gloria, van generar importants danys al tram final de la conca de l’Ebre, als termes municipals de Garcia, El Molar i el Masroig.

Al Siurana, la vegetació arrossegada pel fenomen va generar obstruccions que van ser retirades per part de la CHE. A més, el torrent d’aigua va provocar erosions importants i es van generar illes de sediments que fan que l’aigua segueixi erosionant el terreny de forma continuada. Tot plegat ha dotat la llera d’una morfologia especialment sensible a un nou episodi similar al Glòria.

El riu Siurana, és un dels darrers afluents del riu Ebre pel seu marge esquerre i es nodreix de les aigües de les serres de Prades i Montsant. En els últims cinc quilòmetres de tram final és un riu ample, amb un llit de graves, morfologia trenada i parcialment rectificat i repoblat al segle XX, sobretot amb pins.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 27

Últimes notícies