HomeEconomiaLa CHE tramita noves concessions d'aigua a Flix per generar energia hidroelèctrica

La CHE tramita noves concessions d’aigua a Flix per generar energia hidroelèctrica

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha rebut una sol·licitud de l’empresa Tacios Energy SL per rebre una concessió de cabal del riu Ebre per generar energia hidroelèctrica. Com es publica este dilluns al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), s’obre un termini de tres mesos per rebre la petició concreta i altres “en competència que puguen ser formulades”. També s’indica que està a tràmit una altra petició publicada al BOPT el 30 de desembre de 2019. Es tracta de la sol·licitud de l’empresa Energy 2011 SL per una concessió per generar energia hidroelèctrica, també d’un cabal 5 m³/s i 150 l/s per a operar, “al tram lliure entre Ascó i Ascó , al marge dret”.

L’obertura dels projectes es farà una setmana després que acaben els tres mesos de termini per presentar peticions.

Segons la nota publicada per la CHE, es denegarà la tramitació posterior de qualsevol petició presentada que supose utilitzar “un cabal superior al doble del que figura en la petició inicial”, sense que això supose “un perjudici” al demandant que pretenga sol·licitar “un cabal superior al límit fixat” perquè puga acollir-se a la tramitació indicada en el punt 3 de l’article 105 del reglament del Domini Públic Hidràulic.

Este text apunta que per usar un cabal superior al doble del demanat inicialment, s’haurà de fer una petició en la forma prevista i paralitzar el tràmit de la primera – una petició que s’acompanyarà d’una finança que determinarà la CHE segons el cabal demanat i el destí d’este -.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 32 = 39

Últimes notícies