HomeInfraestructuresLa CHE veu factible que el nou hospital es puga fer al...

La CHE veu factible que el nou hospital es puga fer al Camí de Roquetes

La presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, Maria Dolores Pascual, va aportar dimarts una mica de llum a la incertesa que planava sobre la disponibilitat dels terrenys del Pla parcial del Camí de Roquetes, a Tortosa, per a fer-hi un nou hospital en zona inundable. Pascual va certificar que la recent modificació del Reglament estatal del domini públic hidràulic obre la porta a què el nou equipament es puga aixecar en una “zona de flux preferent de l’aigua” si l’Ajuntament del municipi afectat acredita, a través de l’autoritat urbanística autonòmica competent, és a dir, la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, que l’equipament, necessari des d’un punt de vista social, no es pot construir en un altre emplaçament no inundable dins de la trama urbana. En este cas, que ha d’estar avalat per un informe preceptiu de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la CHE hi podrà donar llum verd amb condicionants: que es tinguen en compte elements redundants de seguretat i que la construcció en si mateixa no incremente el risc d’inundabilitat.

Tortosa, amb menys d’un terç del terme en zona inundable però sense altres grans espais alternatius, dins de l’entramat urbà, al que va proposar el govern de Meritxell Roigé al Camí de Roquetes, s’ajustaria al que preveu el Reglament modificat. De fet, la capital ebrenca seria un dels primers expedients que es tramitarien a l’Estat per a aprofitar la porta que ha obert la flexibilització de la normativa. Fonts de l’equip de govern tortosí actual, amb Movem-PSC i ERC, ja han dit que han iniciat els tràmits -un dels primers passos és presentar un informe a l’ACA- per fer la sol·licitud perquè els terrenys esmentats puguen ser considerats del tot hàbils per a aixecar l’hospital nou de les Terres de l’Ebre i poder-los cedir formalment al departament de Salut. “La modificació del Reglament preveu una excepció molt excepcional per a casos com el de Tortosa en què no hi haja una altra opció des del punt de vista urbanístic”, va manifestar la presidenta de la CHE en una visita al Col·legi de Periodistes, a Tortosa.

En concret, el reglament contempla una opció per a superar “condicionants ambientals i territorials que impossibiliten orientar els desenvolupaments urbanístics cap a zones no inundables”.

Junts per Tortosa s’ha congratulat que la màxima responsable de l’organisme de conca haja confirmat la disponibilitat dels terrenys. “Esperem que ara ningú més sembre dubtes sobre la viabilitat dels terrenys i s’agilitzen els tràmits per a fer possible el nou hospital”, va dir Roigé. L’alcalde, Jordi Jordan, havia manifestat que no es podia donar per bona de forma categòrica aquella disponibilitat fins que no s’hi pronunciessen l’ACA i la CHE.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies