HomeSense categoriaLa colla castellera i Golafre, les primeres entitats a instal·lar-se a les...

La colla castellera i Golafre, les primeres entitats a instal·lar-se a les naus d’Indo

L’edifici que ocupava a Ferreries l’antiga INDO, dedicada a la fabricació d’ulleres, ja ha començat la seua activitat com a espai sociocultural. Des que l’Ajuntament de Tortosa va adquirir-ne la propietat el 2018, el personal tècnic de la brigada municipal ha anat fent tasques d’adequació d’alguns dels espais per fer possible l’activitat de diverses entitats. En este moment ja se n’han instal·lat dos: la Colla Castellera de Tortosa i la Colla de Diables Lo Golafre. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assenyalat que s’ha prioritzat les entitats que no disposaven de local propi o que estaven de lloguer en algun espai, i ha avançat que es continua treballant per a adequar més espais de l’antiga Indo per a posar-los a l’abast d’altres entitats de la ciutat: “tenim una ciutat molt rica en activitat cultural, i això fa que cada vegada haguem de disposar de més espais per a facilitar-los el funcionament”, ha assenyalat. A més, ha recordat que en els últims anys s’ha incrementat el nombre d’equipaments culturals al conjunt de Tortosa però també al barri: “fins no fa massa no teníem el Centre Cívic de Ferreries. Avui seria impensable no poder-ne disposar, davant la gran activitat que existix”, ha dit.

El president de la Colla Castellera de Tortosa, Ivan Boix, ha explicat que el fet de poder disposar d’aquest espai permetrà l’entitat poder treballar en millors condicions i d’esta manera poder incrementar els membres de la colla. Per la seua banda, Carlos Montesó, president de la Colla de Diables lo Golafre, ha explicat que després d’anys d’activitat com a associació, finalment poden tindre un espai que s’ajusta a les seues necessitats. “Este equipament permetrà fer créixer els col·lectius culturals i donarà major projecció a les entitats”, ha dit.

Pel que fa a l’associació veïnal, el president, Joan Carles Bonfill, ha remarcat que “Ferreries guanya un equipament que ens permet recuperar una nau que estava abandonada, i que a més ens servix per a fer que la zona de Quatre Camins siga més concorreguda”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 13

Últimes notícies