HomeMedi AmbientLa Confederació Hidrogràfica de l'Ebre prepara un informe sobre la sequera de...

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre prepara un informe sobre la sequera de l’any 2022-2023

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) està elaborant un informe sobre la sequera de l’any 2022-2023. La presidenta de l’ens, María Dolores Pascual, ha presentat aquest dimarts un esborrany de l’estudi en el marc de la quarta Comissió Permanent de la Sequera, amb representants de les Comunitats Autònomes, usuaris i agents socials, que s’ha celebrat al matí. L’informe persegueix caracteritzar la sequera i analitzar els impactes que ha tingut des del punt de vista econòmic, ambiental i social. A més es valorarà “l’eficàcia” de les mesures adoptades i es presentaran propostes de millora. “A l’espera que acabi definitivament la sequera, la planificació i gestió han funcionat“, ha subratllat la presidenta.

Pascual ha recordat que el 20% de la conca de l’Ebre està en sequera prolongada, una xifra que “contrasta” amb el 85% que hi havia el maig passat. “Hi ha hagut millora sobretot gràcies a les pluges del mes de juny i també d’aquest mes de setembre“.

Amb tot, un 11% de la conca es manté en emergència, situació que afecta les unitats territorials del Segre, el Baix Ebre i el riu Iregua. Un 41% de la conca està en alerta.

Davant d’aquest panorama Pascual ha subratllat que “més del 50% del territori de la conca està en una situació delicada“, per la qual cosa es manté la recomanació de prudència en l’ús de l’aigua.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 76

Últimes notícies