HomeTreballLa CUP-Tortosa denuncia a inspecció a la Residència Sant Miquel Arcàngel a...

La CUP-Tortosa denuncia a inspecció a la Residència Sant Miquel Arcàngel a la que acusa d’acomiadaments irrregulars

La CUP-TORTOSA ha anunciat en roda de premsa que presentarà denúncia davant inspecció de treball a la Residència Sant Miquel Arcàngel per suposades irregularitats  en l’acomiadament de vàries treballadores.

Segons la CUP l’empresa ha omès informació als treballadors no indicant quins residents eren positius,” i posant així en risc la salut de les treballadores, les seves famílies i les persones que viuen a la residència”. Una altra de les acusacions de la CUP assenyala que el personal havia estat atenent casos COVID-19 sense les proteccions individuals recomanades, ni les mesures de seguretat necessàries, per evitar la propagació entre els residents. Per altra banda, i segons la CUP, l’empresa ha acomiadat 12 treballadores mentre aquestes es trobaven de baixa i en quarantena per haver donat positiu en COVID-19 a través d’un burofax, “a aquesta llista d’irregularitats, cal sumar-hi el poc personal que treballa per torns i amb unes condicions molt precaritzades, com és habitual en un sector altament feminitzat, tot i els recursos públics que s’hi destinen”.

ecordem que la Residència Sant Miquel té 90 places concertades de servei residencial, de les 145 que ofereix”. Davant d’aquesta situació, la CUP  ha demanat  que el Departament de Salut i l’ICS posin fi a una gestió “indigna i perillosa” i a l’Ajuntament de Tortosa que sol·liciti a la Generalitat aquesta intervenció i constitueixi una comissió d’investigació sobre la gestió de la residència i l’ús de recursos públics. En l’actualitat la Residència Sant Miquel, gestionada pel Bisbat de Tortosa, compta amb un brot de 48 afectats per coronavirus.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 82

Últimes notícies