HomeSocietatVídeo · La Diàspora Ebrenca fa una crida per visibilitzar el teletreball...

Vídeo · La Diàspora Ebrenca fa una crida per visibilitzar el teletreball a les Terres de l’Ebre

L’associació Diàspora Ebrenca, constituïda el passat 8 d’octubre en un acte virtual de presentació, esta realitzant una enquesta per recollir el volum i la situació de les persones que en l’actualitat o durant els últims mesos han posat en pràctica el teletreball des del territori. L’objectiu és conèixer la incidència i l’impacte del teletreball entre la població activa nascuda o establerta a les Terres de l’Ebre.

Amb l’aparició de la Covid-19, l’adaptació del món laboral a la situació sanitària ha provocat el sorgiment generalitzat d’experiències de teletreball que han tornat a fer viable viure a les Terres de l’Ebre i continuar treballant a llocs de treball ubicats a les ciutats. Però les característiques pròpies del teletreball, sumades a les restriccions sanitàries, fan que aquest siga un fenomen invisible, més enllà de les experiències de teletreball i espais adaptats ja existents prèviament.

Gràcies a l’enquesta, que compta amb el suport de la Coordinació Territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre, serà possible identificar oportunitats per facilitar el teletreball al territori, fent viable el retorn o la combinació de viure a les comarques ebrenques i treballar a distància. Així, mitjançant l’obtenció de dades a través de resposta anònima, es podrà conèixer l’abast i les necessitats de la situació.

L’enquesta de Diàspora Ebrenca busca quantificar el nombre de persones que teletreballen, siga de forma esporàdica, temporal o permanent des de les Terres de l’Ebre. A més, també es pretén detectar les limitacions o mancances que ho poden dificultar a mitjà o llarg termini, i per poder arribar a l’estabilització d’aquesta modalitat de treball i, per tant, a la possible reversió del despoblament de les Terres de l’Ebre.

L’enquesta és una iniciativa de l’associació Diàspora Ebrenca, que fa d’altaveu i de punt de connexió de persones vinculades a les Terres de l’Ebre, repartides arreu del territori, a més de promoure una xarxa de professionals que ja compta amb més de 1.000 persones a Linkedin.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies