HomePolíticaLa CUP Tortosa preten "situar la cultura com un motor dinamitzador de...

La CUP Tortosa preten “situar la cultura com un motor dinamitzador de la ciutat”

Dimecres al matí la CUP Tortosa va presentar les seues propostes en matèria de cultura. Selene Alberich, número dos de la llista, va assegurar que la cultura ha de ser una eina d’aprofundiment democràtic i vertebració social i que el seu objectiu és canviar el model actual “destinant més recursos, portant-la al carrer, obrint la porta a una major varietat de gèneres, incloent en l’oferta la diversitat cultural del nostre municipi i dotant-la d’un esperit crític que ha estat censurat els darrers 40 anys“.

Els cupaires han presentat més de 70 propostes, que es centren en “quatre grans eixos: l’accessibilitat i democratització de la cultura, les festes i la cultura popular, la promoció de la creació artística i la memòria històrica i la llengua catalana. Setanta propostes que segons Alberich pretenen situar la cultura com a motor dinamitzador de la ciutat” reblava.

Entre estes propostes, Alberich va destacar “la creació d’un carnet ciutadà que done accés gratuït als diferents espais patrimonials i culturals de la ciutat a totes les persones empadronades a Tortosa, introduir la diversitat cultural com a perspectiva transversal en la programació d’activitats, amb l’objectiu de generar una cultura inclusiva i plural que reflectisca la composició i la complexitat social del municipi“, donar suport logístic, econòmic i formatiu a les creadores del municipi, impulsar en col·laboració amb l’Escola d’Art i l’Institut de l’Ebre la implantació de cicles formatius en disciplines creatives o convertir una part de les instal·lacions de l’antic col·legi Sant Josep en un espai de creació artística i cultural.

En matèria de memòria història va assegurar “que promouran la creació d’un espai de Memòria Antifranquista i Memòria Històrica, en un dels pavellons del recinte de l’Antic Escorxador i que treballaran per a la retirada i museïtzació dels símbols franquistes presents encara a Tortosa” sentenciava.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 1 =

Últimes notícies