HomeTerres de l'EbreLa Diputació de Tarragona destinarà aquest any 12,7 milions d'euros extraordinaris al...

La Diputació de Tarragona destinarà aquest any 12,7 milions d’euros extraordinaris al condicionament de la xarxa viària

La Diputació de Tarragona destinarà enguany 12,7 milions d’euros més a la millora i condicionament de la xarxa viària que gestiona al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Aquesta inversió extraordinària es preveu que s’aprovi abans que acabi l’any.

Del total del pressupost, 10,3 milions es destinaran a obres de condicionament en d’aproximadament 20 quilòmetres de carreteres. Aquestes actuacions prioritzen la millora de la seguretat per damunt de la capacitat o la velocitat de les vies. Es vetlla especialment per la seguretat dels usuaris més vulnerables. En aquest sentit, es fan seccions amb carrils de 3 metres estrictes d’amplada per a la circulació de vehicles amb l’objectiu de regular-ne la velocitat i prioritzar l’espai dels vorals. A més, es dissenya el drenatge amb cunetes transitables que incrementen l’espai per a la circulació de vianants i ciclistes i minimitzen la necessitat d’instal·lar sistemes de contenció. En aquestes actuacions sempre s’instal·len les barreres de seguretat i els faldons de protecció per motoristes d’acord amb el que estableix i permet la normativa vigent.

La resta, prop de 2,4 milions d’euros, serviran per fermillores puntuals de seguretat i drenatge a la xarxa viària. Amb aquesta dotació econòmica, la Diputació de Tarragona haurà invertit aquest any un total de 5,4 milions per a aquest tipus d’actuacions que vetllen també per la seguretat dels usuaris més vulnerables. En concret, consisteixen en l’execució de cunetes transitables que permeten l’eliminació de barreres de seguretat; l’actualització dels sistemes de contenció de vehicles, substituint els suports a les barreres de seguretat existents per altres de format tubular i instal·lant noves barreres d’acord amb la normativa vigent, i l’ordenació i pacificació del trànsit a travesseres urbanes i zones periurbanes per tal d’afavorir la convivència del trànsit de vehicles i vianants.

La Diputació de Tarragona actua en aquells trams que els serveis tècnics de la institució identifiquen com a prioritaris, tenint en compte tota la informació de què disposen i les peticions que fan alguns ajuntaments i usuaris. En referència a la carretera de la Cobertera (TV-2126), l’Ajuntament de Calafell no ha fet cap sol·licitud en relació a la xarxa local de carreteres en els darrers anys.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies