HomeSense categoriaLa Diputació destinarà 15 milions d’euros del superàvit del 2018 a reduir...

La Diputació destinarà 15 milions d’euros del superàvit del 2018 a reduir el deute

El ple ordinari de la Diputació de Tarragona ha aprovat esta setmana una modificació de crèdit per import de gairebé 22,4 milions d’euros per a reduir el deute i impulsar inversions.

Les diferents partides provenen de la liquidació dels pressupostos de l’any anterior i s’apliquen d’acord amb el nou Reial decret 10/2019, de 29 de març, que permet la utilització del superàvit en inversions financerament sostenibles. El gros dels recursos (15,12 milions) es destinarà a operacions extraordinàries d’amortització de crèdit, que permetran reduir el deute fins als 4,6 milions a final d’any. Cal recordar que l’any 2007 l’endeutament de la Diputació era de 105 milions, amb la qual cosa es preveu que la institució assolisca el deute zero durant la legislatura vinent i puga prioritzar les inversions.

La modificació de crèdit aprovada també preveu diverses inversions. L’abastament d’aigua del CAT per a diferents municipis de la Conca de Barberà també rebrà 500.000 € i la instal·lació de canalitzacions per a la gestió intel·ligent de la xarxa s’adjudiquen dos milions. En matèria social, s’invertix en entitats com l’Associació Alzheimer TE, l’Associació Provincial de Laringectomitzats, la Fundació la Muntanyeta o l’Associació APASA.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies