HomeSocietatLa DOP Terra Alta torna a apostar per GastroPirineus

La DOP Terra Alta torna a apostar per GastroPirineus

Un any més, l’oli amb DOP Terra Alta és un dels ingredients protagonistes de GastroPirineus, les Jornades Professionals de Gastronomia i de la Cuina dels Pirineus. Després de les darreres edicions de les Jornades Gastronòmiques de GastroEbre (Terres de l’Ebre) i GastroMar L’Ampolla, avui i demà la DOP Oli Terra Alta es promociona a GastroPirineus des de Port Ainé (Pallars).

En la seva 8a edició, que se celebra a l’hotel Port Ainé 2000, més d’una vintena de professionals reivindicaran la cuina i la gastronomia del territori. I ho faran, com ja és habitual, amb sessions de cuina en directe i maridatges de vins i de productes del Pirineu i d’altres indrets de la geografia catalana. I és què, aquest esdeveniment, de caràcter anual i itinerant, té com a principal objectiu reunir a productors, enòlegs, sommeliers, ramaders, gastrònoms i, per descomptat, xefs d’arreu dels Pirineus catalans i andorrans, i de la resta de Catalunya, que representen l’amor i estima pel producte, la cuina i el territori.

Oriol Rovira, Sergi de Meià, Ada Parellada i molts més

Enguany pujaran a l’escenari del GastroPirineus, entre d’altres, xefs de la talla d’Oriol Rovira (Els Casals*, Sagàs), que oferirà una sessió sobre la Cuina del terrer amb producte propi i de temporada; Sergi de Meià, que cuinarà amb producte ecològic i de Km0 en una sessió patrocinada per la DOP Terra Alta; Ada Parellada (Semproniana, Barcelona), que presentarà La cuina de Les Sopes i del Semproniana; o Martín Comamala (539 Plats Forts, Puigcerdà), amb la sessió titulada Cuina propera, salvatge i simple.

Organitzades per GastroEvents, les jornades compten també amb altres figures destacades del panorama gastronòmic i culinari del país, com ara Jean Louis Neichel, que presentarà una sessió sobre cuina alsaciana centrada en el seu mític plat: la xucrut.

I, com no podia ser menys, els cuiners del Pallars seran grans protagonistes de GastroPirineus 2023. Així, es podrà veure un showcooking de producte de proximitat, patrocinat pel col·lectiu ÀPAT-Pallars Jussà, i protagonitzat per Josep Palau (Casa Masover, Buira) i Llorenç Aguilar (Cafè d’Espanya, Tremp), maridat amb vins de la zona; o una sessió de Tapes amb filosofia Slow Food, patrocinada pel Col·lectiu Xicoia del Pallars Sobirà, amb Aleix Aytés i Marta Casals del Cafè Pessets (Sort).

Altres cuiners i ingredients

També es podrà gaudir de la cuina en directe d’altres professionals del territori, xefs d’arreu del Pirineu, des de la Val d’Aran fins al mateix Ripollès, a més d’Andorra la Vella i els Pirineus Orientals, i d’altres cuiners i cuineres d’arreu de Catalunya. Així, hi cuinaran Mariano Golzalvo del restaurant Lo Paller del Coc (Surp); Clàudia Gozzi d’El Raier (La Poble de Segur); Josep Margalef del Molí dels avis (L’Ametlla de Mar); Marcos Pedarròs i Nuria García d’Er Occitan (Bossòst); Christian Sansa i Marcos Montagut del restaurant Kanvium (Andorra la Vella); Carles Flinch, de Can Manel (Andorra la Vella); Sergi Vallès, xef corporatiu d’Hotansa (Andorra la Vella); i el pastisser José Manuel da Silva, de la pastisseria El Tortell (Andorra la Vella).

Enguany, a més, GastroPirineus acull el tret de sortida de la campanya Turisme Regeneratiu i Enoturisme, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Una sessió presentada per Damià Serrano, director de Marketing d’Experiències i Recerca de l’ACT, precedida d’una sessió de la xef Mireia Font (Casa Leonardo), i la sommelier Núria Bigorra (Celler Terrer del Pallars). Les jornades compten amb “ingredients convidats”, que fan possible les sessions de cuina, en forma de patrocini i d’espònsors. Així, per exemple, els xefs poden cuinar amb l’oli de la DOP Terra Alta.

Oriol Rovira, Sergi de Meià, Ada Parellada i molts més

Enguany pujaran a l’escenari del GastroPirineus, entre d’altres, xefs de la talla d’Oriol Rovira (Els Casals*, Sagàs), que oferirà una sessió sobre la Cuina del terrer amb producte propi i de temporada; Sergi de Meià, que cuinarà amb producte ecològic i de Km0 en una sessió patrocinada per la DOP Terra Alta; Ada Parellada (Semproniana, Barcelona), que presentarà La cuina de Les Sopes i del Semproniana; o Martín Comamala (539 Plats Forts, Puigcerdà), amb la sessió titulada Cuina propera, salvatge i simple.

Organitzades per GastroEvents, les jornades compten també amb altres figures destacades del panorama gastronòmic i culinari del país, com ara Jean Louis Neichel, que presentarà una sessió sobre cuina alsaciana centrada en el seu mític plat: la xucrut.

I, com no podia ser menys, els cuiners del Pallars seran grans protagonistes de GastroPirineus 2023. Així, es podrà veure un showcooking de producte de proximitat, patrocinat pel col·lectiu ÀPAT-Pallars Jussà, i protagonitzat per Josep Palau (Casa Masover, Buira) i Llorenç Aguilar (Cafè d’Espanya, Tremp), maridat amb vins de la zona; o una sessió de Tapes amb filosofia Slow Food, patrocinada pel Col·lectiu Xicoia del Pallars Sobirà, amb Aleix Aytés i Marta Casals del Cafè Pessets (Sort).

Altres cuiners i ingredients

També es podrà gaudir de la cuina en directe d’altres professionals del territori, xefs d’arreu del Pirineu, des de la Val d’Aran fins al mateix Ripollès, a més d’Andorra la Vella i els Pirineus Orientals, i d’altres cuiners i cuineres d’arreu de Catalunya. Així, hi cuinaran Mariano Golzalvo del restaurant Lo Paller del Coc (Surp); Clàudia Gozzi d’El Raier (La Poble de Segur); Josep Margalef del Molí dels avis (L’Ametlla de Mar); Marcos Pedarròs i Nuria García d’Er Occitan (Bossòst); Christian Sansa i Marcos Montagut del restaurant Kanvium (Andorra la Vella); Carles Flinch, de Can Manel (Andorra la Vella); Sergi Vallès, xef corporatiu d’Hotansa (Andorra la Vella); i el pastisser José Manuel da Silva, de la pastisseria El Tortell (Andorra la Vella).

Enguany, a més, GastroPirineus acull el tret de sortida de la campanya Turisme Regeneratiu i Enoturisme, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Una sessió presentada per Damià Serrano, director de Marketing d’Experiències i Recerca de l’ACT, precedida d’una sessió de la xef Mireia Font (Casa Leonardo), i la sommelier Núria Bigorra (Celler Terrer del Pallars). Les jornades compten amb “ingredients convidats”, que fan possible les sessions de cuina, en forma de patrocini i d’espònsors. Així, per exemple, els xefs poden cuinar amb l’oli de la DOP Terra Alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 87

Últimes notícies