HomeSocietatLa DOP Terra Alta torna a apostar per GastroPirineus

La DOP Terra Alta torna a apostar per GastroPirineus

Un any més, l’oli amb DOP Terra Alta és un dels ingredients protagonistes de GastroPirineus, les Jornades Professionals de Gastronomia i de la Cuina dels Pirineus. Després de les darreres edicions de les Jornades Gastronòmiques de GastroEbre (Terres de l’Ebre) i GastroMar L’Ampolla, avui i demà la DOP Oli Terra Alta es promociona a GastroPirineus des de Port Ainé (Pallars).

En la seva 8a edició, que se celebra a l’hotel Port Ainé 2000, més d’una vintena de professionals reivindicaran la cuina i la gastronomia del territori. I ho faran, com ja és habitual, amb sessions de cuina en directe i maridatges de vins i de productes del Pirineu i d’altres indrets de la geografia catalana. I és què, aquest esdeveniment, de caràcter anual i itinerant, té com a principal objectiu reunir a productors, enòlegs, sommeliers, ramaders, gastrònoms i, per descomptat, xefs d’arreu dels Pirineus catalans i andorrans, i de la resta de Catalunya, que representen l’amor i estima pel producte, la cuina i el territori.

Oriol Rovira, Sergi de Meià, Ada Parellada i molts més

Enguany pujaran a l’escenari del GastroPirineus, entre d’altres, xefs de la talla d’Oriol Rovira (Els Casals*, Sagàs), que oferirà una sessió sobre la Cuina del terrer amb producte propi i de temporada; Sergi de Meià, que cuinarà amb producte ecològic i de Km0 en una sessió patrocinada per la DOP Terra Alta; Ada Parellada (Semproniana, Barcelona), que presentarà La cuina de Les Sopes i del Semproniana; o Martín Comamala (539 Plats Forts, Puigcerdà), amb la sessió titulada Cuina propera, salvatge i simple.

Organitzades per GastroEvents, les jornades compten també amb altres figures destacades del panorama gastronòmic i culinari del país, com ara Jean Louis Neichel, que presentarà una sessió sobre cuina alsaciana centrada en el seu mític plat: la xucrut.

I, com no podia ser menys, els cuiners del Pallars seran grans protagonistes de GastroPirineus 2023. Així, es podrà veure un showcooking de producte de proximitat, patrocinat pel col·lectiu ÀPAT-Pallars Jussà, i protagonitzat per Josep Palau (Casa Masover, Buira) i Llorenç Aguilar (Cafè d’Espanya, Tremp), maridat amb vins de la zona; o una sessió de Tapes amb filosofia Slow Food, patrocinada pel Col·lectiu Xicoia del Pallars Sobirà, amb Aleix Aytés i Marta Casals del Cafè Pessets (Sort).

Altres cuiners i ingredients

També es podrà gaudir de la cuina en directe d’altres professionals del territori, xefs d’arreu del Pirineu, des de la Val d’Aran fins al mateix Ripollès, a més d’Andorra la Vella i els Pirineus Orientals, i d’altres cuiners i cuineres d’arreu de Catalunya. Així, hi cuinaran Mariano Golzalvo del restaurant Lo Paller del Coc (Surp); Clàudia Gozzi d’El Raier (La Poble de Segur); Josep Margalef del Molí dels avis (L’Ametlla de Mar); Marcos Pedarròs i Nuria García d’Er Occitan (Bossòst); Christian Sansa i Marcos Montagut del restaurant Kanvium (Andorra la Vella); Carles Flinch, de Can Manel (Andorra la Vella); Sergi Vallès, xef corporatiu d’Hotansa (Andorra la Vella); i el pastisser José Manuel da Silva, de la pastisseria El Tortell (Andorra la Vella).

Enguany, a més, GastroPirineus acull el tret de sortida de la campanya Turisme Regeneratiu i Enoturisme, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Una sessió presentada per Damià Serrano, director de Marketing d’Experiències i Recerca de l’ACT, precedida d’una sessió de la xef Mireia Font (Casa Leonardo), i la sommelier Núria Bigorra (Celler Terrer del Pallars). Les jornades compten amb “ingredients convidats”, que fan possible les sessions de cuina, en forma de patrocini i d’espònsors. Així, per exemple, els xefs poden cuinar amb l’oli de la DOP Terra Alta.

Oriol Rovira, Sergi de Meià, Ada Parellada i molts més

Enguany pujaran a l’escenari del GastroPirineus, entre d’altres, xefs de la talla d’Oriol Rovira (Els Casals*, Sagàs), que oferirà una sessió sobre la Cuina del terrer amb producte propi i de temporada; Sergi de Meià, que cuinarà amb producte ecològic i de Km0 en una sessió patrocinada per la DOP Terra Alta; Ada Parellada (Semproniana, Barcelona), que presentarà La cuina de Les Sopes i del Semproniana; o Martín Comamala (539 Plats Forts, Puigcerdà), amb la sessió titulada Cuina propera, salvatge i simple.

Organitzades per GastroEvents, les jornades compten també amb altres figures destacades del panorama gastronòmic i culinari del país, com ara Jean Louis Neichel, que presentarà una sessió sobre cuina alsaciana centrada en el seu mític plat: la xucrut.

I, com no podia ser menys, els cuiners del Pallars seran grans protagonistes de GastroPirineus 2023. Així, es podrà veure un showcooking de producte de proximitat, patrocinat pel col·lectiu ÀPAT-Pallars Jussà, i protagonitzat per Josep Palau (Casa Masover, Buira) i Llorenç Aguilar (Cafè d’Espanya, Tremp), maridat amb vins de la zona; o una sessió de Tapes amb filosofia Slow Food, patrocinada pel Col·lectiu Xicoia del Pallars Sobirà, amb Aleix Aytés i Marta Casals del Cafè Pessets (Sort).

Altres cuiners i ingredients

També es podrà gaudir de la cuina en directe d’altres professionals del territori, xefs d’arreu del Pirineu, des de la Val d’Aran fins al mateix Ripollès, a més d’Andorra la Vella i els Pirineus Orientals, i d’altres cuiners i cuineres d’arreu de Catalunya. Així, hi cuinaran Mariano Golzalvo del restaurant Lo Paller del Coc (Surp); Clàudia Gozzi d’El Raier (La Poble de Segur); Josep Margalef del Molí dels avis (L’Ametlla de Mar); Marcos Pedarròs i Nuria García d’Er Occitan (Bossòst); Christian Sansa i Marcos Montagut del restaurant Kanvium (Andorra la Vella); Carles Flinch, de Can Manel (Andorra la Vella); Sergi Vallès, xef corporatiu d’Hotansa (Andorra la Vella); i el pastisser José Manuel da Silva, de la pastisseria El Tortell (Andorra la Vella).

Enguany, a més, GastroPirineus acull el tret de sortida de la campanya Turisme Regeneratiu i Enoturisme, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Una sessió presentada per Damià Serrano, director de Marketing d’Experiències i Recerca de l’ACT, precedida d’una sessió de la xef Mireia Font (Casa Leonardo), i la sommelier Núria Bigorra (Celler Terrer del Pallars). Les jornades compten amb “ingredients convidats”, que fan possible les sessions de cuina, en forma de patrocini i d’espònsors. Així, per exemple, els xefs poden cuinar amb l’oli de la DOP Terra Alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 80

Últimes notícies