HomeSocietatLa fàbrica de CEMEX Alcanar aconsegueix per setena vegada l´EMAS

La fàbrica de CEMEX Alcanar aconsegueix per setena vegada l´EMAS

La fàbrica de CEMEX a Alcanar (Tarragona) ha aconseguit la setena renovació del certificat EMAS, un reconeixement voluntari que la planta manté des de fa ja més de quinze anys de manera ininterrompuda. Alcanar va ser la primera fàbrica de ciment d’Espanya a obtenir aquest títol internacional, que certifica que opera amb un model d’excel·lència quant a la gestió ambiental més enllà del que exigeixen les lleis i la normativa en matèria de sostenibilitat.

Els procediments que CEMEX desenvolupa en la planta, on ha validat i renovat periòdicament aquest certificat de manera consecutiva des de 2005, tenen com a prioritat la protecció de la atmosfera, les aigües, el sòl, així com l’ús racional dels recursos, la reducció i el correcte tractament dels residus per a la consecució del màxim estalvi d’energia i matèries primeres.

L’EMAS es concedeix a les empreses i organitzacions que acrediten ser respectuoses amb l’entorn en el qual realitzen la seva activitat, i reconeix la responsabilitat amb la protecció del medi ambient i el continu esforç per minimitzar els impactes derivats del seu negoci. Es tracta d’un sistema de verificació que abasta la totalitat del procés de producció, que en el cas del ciment va des de l’obtenció de les matèries primeres fins a la sortida del producte de la instal·lació. Aquesta acreditació constata a més la responsabilitat social i la transparència en l’exercici de l’activitat de la companyia.

A més d’aquest prestigiós reconeixement mediambiental, la fàbrica d’Alcanar acaba d’obtenir l’ISO 14000. Aquesta norma posa de manifest que la planta compta amb un sistema de millora contínua certificat en matèria energètica, que permet sistematitzar, gestionar i reduir el consum energètic procurant en tot moment aconseguir la màxima eficiència.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies