HomeCulturaLa família de Miquel Paton lliura un catàleg i ‘Caseta i Séquies’...

La família de Miquel Paton lliura un catàleg i ‘Caseta i Séquies’ al Col·legi d’Arquitectes de l’Ebre

El passat divendres 18 de novembre, la família del pintor tortosí Miquel Paton (traspassat el 2021), en nom d’ell, va fer entrega d’un catàleg que l’artista havia dedicat al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya de la Demarcació de l’Ebre (COAC Demarcació Ebre), i també d’una reproducció digitalitzada de l’obra Caseta i séquies, que forma part del fons d’art de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona.

La primavera del 2017, amb motiu de l’exposició Formes d’un Anhel al Museu de Tortosa, l’artista va dedicar un dels catàlegs de la mostra al COAC de la demarcació de l’Ebre per a la seua biblioteca, però malauradament, per circumstàncies adverses, no va poder lliurar-los-el.

L’abstracció geomètrica característica de l’obra de Paton és acurada de línies i colors, tot cercant un ordre que guarda complicitats amb l’essència de l’arquitectura més depurada. I és que el pintor sentia gran un gran interès per l’arquitectura, cosa que va portar-lo a recórrer el Vèneto per a retrobar-se amb l’obra d’Andrea Palladio, a qui admirava especialment.

Ara, Anna Nicolau, vídua de Paton, i els seus fills, Isaac i Sergi, han complert el que l’artista hauria volgut fer personalment.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 40

Últimes notícies