HomeCulturaLa festa dels bous recupera "la normalitat" a l'Ebre durant el 2022,...

La festa dels bous recupera “la normalitat” a l’Ebre durant el 2022, amb 469 espectacles taurins i 190 dies de bous

La festa dels bous de les Terres de l’Ebre tamb茅 va recuperar “la normalitat” l’any passat despr茅s d’un 2020 aturada i un 2021 amb restriccions sanit脿ries. La temporada taurina es va tancar a les festes de la Segregaci贸 de Camarles (Baix Ebre) al desembre, amb dades similars a les d’abans de la pand猫mia. Van ser 190 dies amb bous, amb 469 espectacles taurins programats, en 49 festes de 27 pobles del territori. S’han obert tretze expedients per males pr脿ctiques, nou per den煤ncies de particulars o entitats animalistes i quatre per actes d’ofici dels veterinaris que controlen la festa. Tres s’han arxivat, set estan en tr脿mit i tres m茅s han acabat amb un expedient sancionador -una multa econ貌mica als organitzadors- per faltes greus.

Com ha remarcat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvad贸, la temporada taurina 2022 s’ha desenvolupat “amb la normalitat pr猫via a la pand猫mia en tots els sentits“, tant per dies de correbous celebrats, com pels expedients oberts, les xifres de la campanya es mantenen “dins dels barems” que es registraven els anys anteriors a la covid. “No hi ha cap casu铆stica que ens alarmi especialment, ni cap pr脿ctica que ens faci preocupar. Tot est脿 dins del convencional i normal d’una temporada prepand猫mica“, ha insistit.

Salvad贸 tamb茅 ha avan莽at que es convocar脿 “aviat” la taula de seguiment, on participen ajuntaments, penyes taurines, veterinaris i la resta d’agents implicats en la celebraci贸 de la festa dels correbous “per repassar aspectes que es puguin incorporar per millorar“, “un ventall ampli” que va des de l’actitud dels aficionats, fins a qualsevol detall del desenvolupament de l’activitat. “Les Terres de l’Ebre tenim una tradici贸 i tenim el comprom铆s per millorar-la i no podem renunciar-hi per part de tots els que intervenim a la festa de millora continua“, ha defensat el delegat.

Bous per Carnaval

Com permet la llei 34/2010 dels correbous, els pobles poden recuperar la celebraci贸 de festes amb bous si acrediten que era una pr脿ctica habitual en algunes festivitats concretes. Va ser el cas d’Aldover (Baix Ebre) que va recuperar els bous per Sant Jordi i que havia estat el municipi que obria fins ara la temporada taurina, per貌 enguany s’ha avan莽at dos mesos amb la celebraci贸 de correbous a Godall (Montsi脿) per Carnaval.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

6 + = 12

脷ltimes not铆cies