HomePolíticaLa fiscalia avala la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions...

La fiscalia avala la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions del 14-F per part del TSJC

TERRES DE L’EBRE // La Fiscalia Superior de Catalunya ha donat suport aquest dimecres a la suspensió cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del decret que ajorna les eleccions del 14-F. En l’informe presentat al tribunal, el ministeri públic al·lega que si s’aixeca la suspensió cautelar, quan el tribunal resolgui ja haurà passat el 14 de febrer, cosa que faria impossible fer complir la resolució en cas que sigui contrària a la Generalitat. El Govern té fins les 10 del matí d’aquest dijous per presentar l’informe, i aleshores el tribunal decidirà si manté la suspensió cautelar mentre resol el fons o l’aixeca i els comicis segueixen ajornats fins el 30 de maig.

En un comunicat, la fiscalia recorda que el seu informe només es pronuncia sobre la procedència de la mesura cautelar, i no pas sobre el fons de l’assumpte. Per això, diu que si no se suspèn el decret, “la durada del procediment judicial fins a la resolució del fons, atesos els terminis processals, podria avocar amb gran probabilitat, fins i tot plena seguretat, a fer inviable la celebració de les eleccions el 14 de febrer”. Així, els recursos contra el decret d’ajornament “perdrien la seva finalitat”.

Aixecar ara la mesura cautelar de suspensió “equivaldria ‘de facto’ a anticipar la decisió desestimatòria, ja que l’estimació extemporània dels recursos no permetria la seva execució eficaç”, diu el fiscal. Això suposaria “consolidar irremeiablement l’eventual infracció de l’ordenament jurídic i, en el seu cas, la vulneració dels drets fonamentals invocats pels recurrents”, que són un particular i diversos partits polítics minoritaris.

En canvi, si el TSJC dona la raó de fons al Govern, els comicis es podrien fer igualment el 30 de maig o fins i tot més endavant, diu la fiscalia.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 59 = 69

Últimes notícies