HomeSocietatLa Generalitat rebrà 55 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i...

La Generalitat rebrà 55 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura

Catalunya rebrà 55,67 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) per al període 2021-2027. Així ho ha aprovat la Conferència Sectorial de Pesca que ha tingut lloc avui, en què s’han decidit els criteris de distribució d’aquests fons entre l’Administració general de l’Estat i les comunitats autònomes.

Este repartiment recull una dotació inicial per a Catalunya de 37,76 milions d’euros, que s’incrementarà amb una dotació de 13,96 milions d’euros per fer front a les ajudes a la paralització temporal de les embarcacions pesqueres.

A estos dos imports, cal afegir una aportació extraordinària per a Catalunya de 3,95 milions d’euros més, cosa que suposa un increment del 10% respecte de la dotació inicial, en reconeixement de l’esforç realitzat en l’anterior pla financer d’aquests fons.

Catalunya ha certificat de manera reiterada l’aplicació dels compromisos financers amb la Unió Europea, fins i tot per sobre dels objectius fixats. Esta dotació extraordinària vol reconèixer la cultura del compliment com a element imprescindible en la gestió dels fons europeus.

En general, tot i que es defensava una proposta de repartiment més ajustada a la capacitat real de les diferents comunitats, la Generalitat mostra satisfacció pel repartiment final del fons, que representa el 4,97% del fons que rep Espanya en este àmbit.

A més, s’ha acordat implementar un mecanisme de flexibilitat mitjançant el qual les comunitats autònomes que tinguen capacitat d’execució puguen optar a incrementar el seu pla financer amb el pressupost no executat per altres comunitats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 35 = 44

Últimes notícies