HomeSuccessosLa Gu脿rdia Civil de Tortosa controla l'idioma utilitzat en l'etiquetatge de productes

La Gu脿rdia Civil de Tortosa controla l’idioma utilitzat en l’etiquetatge de productes

La Gu脿rdia Civil de Tortosa, havia advertit des de fa ja algun temps, que en comer莽os minoristes d’algunes localitats de les Terres de l鈥橢bre, s’estaven comercialitzant llaunes de refresc d’una reconeguda marca, etiquetades nom茅s en idioma alemany, contravenint la normativa sobre el marcat i etiquetatge de productes.

Despr茅s de nombroses gestions amb comer莽os minoristes dedicats a la venda de begudes i productes comestibles, es va arribar a la conclusi贸 que aquestes llaunes estaven sent comercialitzades per una 煤nica empresa distribu茂dora, que finalment va ser localitzada en terme municipal d’Amposta.

Al llarg del mat铆 del passat dia 9, agents de la Gu脿rdia Civil de Tortosa van realitzar un control sobre l’etiquetatge dels productes que aquesta empresa estava comercialitzant i que es trobaven a l’interior d’una nau industrial.

A l’interior van trobar nombrosos palets que contenien llaunes de refresc, sempre de la mateixa marca comercial, molt reconeguda, totes etiquetades en alemany, sense fer 煤s dels idiomes autoritzats castell脿 o catal脿. El producte, estava en disposici贸 de ser posat en circulaci贸 per al seu consum, per la qual cosa es va aprehendre de manera cautelar.

L’etiquetatge en idioma diferent als autoritzats, contrav茅 la llei de Consum de Catalunya, en incomplir les disposicions que regulen el marcat, etiquetatge i envasat de productes per a la venda, que protegeix el dret dels consumidors a la informaci贸 sobre els productes que consumeixen.

La Gu脿rdia Civil de Tortosa, continua realitzant gestions de localitzaci贸 d’altres partides de productes, que puguin incomplir aquesta o qualsevol normativa en mat猫ria de protecci贸 dels consumidors. L’expedient de denuncia, va ser rem猫s a l’Ag猫ncia Catalana de Consum.

L’actuaci贸 policial s’emmarca dins de les compet猫ncies fiscals que t茅 encomanades la Gu脿rdia Civil en aquest territori, en mat猫ria de protecci贸 dels consumidors, protegint la salut i integritat f铆sica dels usuaris finals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

3 + 3 =

脷ltimes not铆cies