HomeSuccessosLa Guàrdia Civil deté a quatre integrants d'una banda criminal, pel robatori...

La Guàrdia Civil deté a quatre integrants d’una banda criminal, pel robatori de nou tones de coure en les localitats de Vinaròs i Peníscola

L’Equip Roca de la guàrdia civil de Vinaròs deté a quatre persones, per la sostracció de vuit
tones de cablejat de coure pertanyent a instal·lacions en els municipis de Vinaròs i Peníscola i més d’una tona pertanyent a l’enllumenat públic de l’ajuntament de Peníscola.

Com a resultat de l’inici d’una recerca el mes d’octubre de 2023, amb motiu del control dels centres de tractaments de residus, es realitza un seguiment discret a diverses persones que valent-se del treball que exerceixen com a operadors d’una empresa de telecomunicacions opera en la zona del Baix Maestrat.

Després de la realització de nombroses perquisicions i treball en el terreny, s’estableix
que tres dels integrants es dediquen en el transcurs del seu treball, a fer apilament de cablejat de coure de l’estesa d’una empresa de telefonia de diversos municipis, procedint a la seva posterior venda, realitzant la mateixa operació en repetides ocasions. Al seu torn, dos d’ells aprofitant-se de la instal·lació de fibra, procedeixen a la sostracció de cablejat de presa de terra de diferents vies de la població de Peníscola, provocant gran perjudici ja que una pujada de tensió no podria ser derivada a terra, fet que suposa greu risc per a la seguretat de les persones, propiciant uns danys de més de 20.000 euros, segons informe emès per tècnic de l’Ajuntament.

Per part dels guàrdies civils es localitza el lloc en el qual donaven entrada al material sostret, sent en diversos centres de tractaments de residus de la localitat de Benicarló, on havien procedit a la venda de més de 9.000 quilos del cablejat robat.

Les diligències instruïdes han estat lliurades en els els Jutjats de Vinaròs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 98

Últimes notícies