HomeOcupacióLa IX Fira d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre referma l’aposta per...

La IX Fira d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre referma l’aposta per la retenció del talent local

La IX edició de la Fira d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre recupera la presencialitat després de dos anys de format virtual a causa de la pandèmia i aposta novament per la captació i retenció del talent del territori. Estudiants, empreses, entitats i institucions s’aplegaran en una fira que se celebrarà el pròxim 4 de maig i que serà “més dinàmica i adaptada als nous temps”, ha indicat la coordinadora del campus, Laia Grau. Es preveu la presència i participació d’una quarantena d’empreses, que tindran l’oportunitat d’exhibir serveis i fer demostracions de la seva tasca amb mostres de cara al públic.

Entre les principals novetats destaca la programació d’un dinar networking per tal de crear sinergies entre empreses i futurs treballadors i treballadores i l’organització de tallers i exhibicions als passadissos del campus per part de les empreses participants. S’instal·larà també un córner especialitzat en el món de les noves tecnologies i es comptarà amb la presència de Kronospan, l’empresa austríaca especialitzada en la creació de taules de conglomerat per al sector del moble i que arribarà a Tortosa pròximament. Serà, de fet, l’encarregada d’inaugurar la jornada amb una xerrada a partir de les 10.00 del matí.

La Fira d'Ocupació del campus Terres de l'Ebre s'ha presentat aquest dimecres, 6 d'abril, a l'Aula Magna del campus.
La Fira d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre s’ha presentat aquest dimecres, 6 d’abril, a l’Aula Magna del campus.

L’Ajuntament de Tortosa, la Cambra de Comerç de Tortosa, l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre i l’Institut de l’Ebre, que col·laboren en l’organització de l’esdeveniment, han destacat “l’encert” de recuperar la fira en format presencial. “Han estat dos anys crítics per als sectors. Tot i això, les Terres de l’Ebre viuen un moment dolç d’arribada d’empreses i creació de llocs de treball, per això és tan important la tasca que fa la URV”, ha subratllat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa, Sisco Pepió.

Per la seva banda, el director gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell, ha destacat que “vivim en un moment en el qual hi ha més demanda que oferta laboral en el sector industrial”. Per aquest motiu, ha dit, “les fires d’ocupació ens serveixen per poder estudiar com cal ajustar la formació dels estudiants per vincular-la amb les necessitats de les empreses”.

Imatge de la roda de premsa de presentació de la IX Fira d'Ocupació al campus Terres de l'Ebre.
D’esquerra a dreta, Carlos Gallardo, Sisco Pepió, Laia Grau, Francesc Minguell i Sisco Besalduch.

La fira està oberta a tots els estudiants del territori, no només els universitaris, que tindran l’oportunitat de presentar els seus currículums a les empreses i conèixer de primera mà el seu funcionament. L’entrada serà lliure perquè l’objectiu primordial d’aquest esdeveniment és el de la retenció del talent a les Terres de l’Ebre, una fita que és “important per a nosaltres, atès que volem comptar amb ells perquè les nostres empreses continuïn creixent”, ha expressat el vicepresident de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre, Carlos Gallardo. La Fira arrencarà a les 10.00 hores i s’allargarà fins a les 17.30 hores, el pròxim dimecres 4 de maig.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 77

Últimes notícies