HomeEducacióLa IX Jornada de l’Adolescència reuneix més de 400 persones a Amposta

La IX Jornada de l’Adolescència reuneix més de 400 persones a Amposta

Amposta va acollir la IX Jornada de l’Adolescència de les Terres de l’Ebre que, amb el títol ‘Violències i desigualtats’, va abordar situacions de desigualtat i tipus de violències, especialment entre els joves. La jornada va reunir més de 400 persones a La Lira Ampostina, amb un programa amb conferències i ponències d’experts en violència masclista i altres àmbits relacionats, així com espais experiencials tipus taller per apropar vivències i reflexions.

El psiquiatre especialitzat en teràpia familiar i neurobiologia, Rafael Benito, va pronunciar la conferència inaugural, amb el nom ‘Efectes neurobiològics de la violència al cervell de l’adolescent’. La psicòloga clínica i forense Elena Garrido va parlar d’assetjament i riscos a les xarxes socials; i el doctor en psicologia José Ramón Juárez, va explicar la proposta de la unitat integrada Barnahus sobre adolescència i sospita de victimització sexual. La detecció de l’abús sexual des de l’àmbit educatiu, la iniciació a l’enfocament restauratiu global (ERG), el benestar emocional i comunitari o casos de noies adolescents que pateixen violència masclista en les seves primeres relacions de parella es van tractar als espais experiencials, on també es van compartir projectes de diferents centres educatius de les Terres de l’Ebre i les experiències de Sahte Joves, Guia ASA i Khay’s.

El Govern tenim un compromís ferm per garantir la prevenció i atenció a la salut emocional i mental de la ciutadania. Ho estem fent, però hem de treballar més per reforçar el sistema de salut pública, l’atenció comunitària i vetllar per l’educació emocional, a totes les etapes educatives”, va assegurar el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez. “Això passa per escoltar més als joves i per treballar no només des d’un àmbit sanitari: amb col·laboració interdepartamental, escoltant més i amb més eines per a vosaltres, els professionals, vetllarem perquè els nostres joves se sentin més acompanyats”, va afegir.

La directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, va presentar el Protocol marc per una intervenció amb diligència deguda en situacions de violències masclistes. “Són importants, també, les claus per la millora de la intervenció en l’adolescència”, va afirmar.

Si volem tindre una societat millor, hem de cuidar molt la nostra adolescència, perquè és la finestra d’oportunitat per ajudar-les a ser persones millors”, va assegurar la directora general d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència, Ester Cabanes Vall, que va cloure la jornada, que també va comptar amb una actuació de La Xixa Teatre.

Dirigida a professionals que treballen amb adolescents, especialment del sector de la salut, l’ensenyament i professionals de joventut, la Jornada d’Adolescència de les Terres de l’Ebre, dins del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), s’organitza en el marc del Pla de Salut, Escola i Comunitat. La comissió organitzadora està formada pels Departaments d’Igualtat i Feminismes, Educació, Salut i Drets Socials, els ajuntaments d’Amposta i Tortosa i la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre. Hi col·laboren les oficines joves de les quatre comarques, Atzavara-Arrels i la representació territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 14

Últimes notícies