HomeSense categoriaLa locomotora de vapor ‘Cuco’ arriba al Museu del Ferrocarril de Móra...

La locomotora de vapor ‘Cuco’ arriba al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova

La cotxera de Móra la Nova ha rebut la nova locomotora de vapor ‘Cuco’, fabricada l’any 1886, i ja forma part de la col·lecció de trens d’època que custòdia l’Associació per la preservació del patrimoni ferroviari i industrial de Móra la Nova (APPFI). Està previst que en els propers dos anys, els voluntaris de l’entitat puguen rehabilitar la locomotora i entre en funcionament com un actiu per a poder oferir petits viatges al museu del ferrocarril de Móra la Nova.

La locomotora serà la més antiga que es podrà visitar a la cotxera i arriba provinent del museu del ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Quan la locomotora puga entrar en funcionament serà la segona locomotora de vapor més antiga de tota Catalunya encara en funcionament i una de les cinc més antigues de tot l’Estat.

El president de l’APPFI, Jordi Sasplugas, assegura que “és una màquina que s’utilitzava antigament per a moure cotxes i altres locomotores dins els tallers i les antigues naus industrials”. En els propers anys, l’entitat té previst utilitzar-la per a fer petits trajectes al voltant de la cotxera i el museu del ferrocarril.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

46 + = 53

Últimes notícies