HomeSense categoria‘La Meva Salut’, un espai web segur per a consultar l’historial mèdic...

‘La Meva Salut’, un espai web segur per a consultar l’historial mèdic propi i el dels fills menors de 16 anys

El Departament de Salut ha posat en marxa La Meva Salut (LMS), un espai digital segur que permet a la ciutadania, a través d’una identificació digital, accedir a la seua informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. A La Meva Salut s’inclou la informació que s’ha generat per l’atenció sanitària prestada en algun dels centres assistencials públics, com ara el pla de medicació vigent, les vacunes administrades, els diagnòstics, els informes clínics i els resultats de les proves i les exploracions complementàries. Esta informació ha de ser publicada pels centres per tal que els pacients la puguen visualitzar i consultar a través de La Meva Salut.

El Departament ha ampliat les funcionalitats que oferix i permet l’accés de mares i pares o responsables legals de menors de 16 anys, ja que els jóvens d’entre 16 i 18 anys ja poden accedir-hi sols. Per a demanar l’accés a LMS dels menors de 16 anys caldrà anar al centre d’atenció primària (CAP) o als hospitals acreditats per a fer el tràmit i presentar la documentació necessària. Pel que fa als menors d’entre 16 i 18 anys, serà necessari que estos autoritzen l’accés als progenitors o tutors.

 
Mig milió d’altes

Des de la posada en marxa de La Meva Salut, 557.994 persones s’hi han acreditat i disposen de l’accés a les seues dades de salut i a serveis com ara la informació generada per l’atenció sanitària prestada en els centres assistencials públics, el pla de medicació vigent, les voluntats anticipades i donacions. També s’hi pot consultar l’agenda personal amb la informació sobre el procediment quirúrgic pel qual s’està en llista d’espera, o les visites i proves diagnòstiques programades pendents.

La Meva Salut també compta amb serveis com ara l’eConsulta, una eina que permet al ciutadà consultar el seu professional de l’atenció primària de salut en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu, de manera no presencial. Es pot demanar cita prèvia i canviar de metge d’atenció primària (Institut Català de la Salut) o sol·licitar cita per a vacunes internacionals, entre d’altres.

Des del Servei Català de la Salut  s’està treballant per a incorporar progressivament altres funcionalitats orientades a la interacció i transacció amb el sistema de salut, amb l’objectiu de personalitzar-la amb continguts específics segons els interessos personals. La Meva Salut és un projecte estratègic del Sistema Nacional de Salut que afavorix la participació i la corresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la pròpia salut.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 49

Últimes notícies