HomeSense categoriaL'ebrenc Ignasi Blanch il·lustra les emocions de la lluita contra el càncer...

L’ebrenc Ignasi Blanch il·lustra les emocions de la lluita contra el càncer i les malalties al nou llibre-disc d’Olivia Newton-John

ACN.- Aquesta setmana ha sortit a la venda l’obra ‘LIV ON’, un llibre- disc impulsat per l’estrella de Hollywood, Oliva Newton-John, que ha il·lustrat l’artista ebrenc Ignasi Blanch. L’actriu i cantant australiana ha volgut completar amb els dibuixos de Blanch el missatge d’esperança del seu darrer disc, que interpreta amb Amy Sky i Beth Nielsen Chapman, i que va crear per guarir el dolor de la pèrdua de la seva germana. Newton-John i Blanch es van conèixer en el 20è aniversari de la caiguda del mur de Berlín. Blanch va ser l’únic artista català i espanyol que va participar al projecte artístic de l’East Side Gallery sobre el Mur. Des de llavors, l’amistat ha anat creixent i Blanch ha il·lustrat el llibre de l’actriu, acompanyat per la generositat d’ella, amb la pressió de treballar amb una “star system”, i amb el compromís de mantenir-se fidel als primers dibuixos, amb blaus, blancs i negres del seu conte ‘Alícia al País de les Meravelles’, que va impressionar la protagonista de Grease.

 

‘LIV ON’ ha estat publicat per l’editorial Flamboyant i culmina un projecte solidari, impulsat per Olivia Newton-John amb il·lustracions d’Ignasi Blanch. Els beneficis es dedicaran íntegrament a la investigació del càncer. La cantant és impulsora i mecenes d’un important centre d’investigació sobre la malaltia a Austràlia, el Cancer Wellnes and Research Centre i el disc és fruit de la reflexió per la pèrdua de la seva germana, Rona, a causa d’aquesta malaltia. “És un projecte pensat per explicar què es pot fer per la gent que passa un càncer perquè parla de al il·lusió a la vida, de seguir endavant, superar moments difícils. Ella ho ha passat i molta gent ho ha passat. La idea és posar energia perquè sigui un llibre que serveixi a molta gent a tenir ànims a seguit vivint”, ha explicat l’il·lustrador ebrenc. 

 

Al llibre, cada dibuix de Blanch acompanya els textos i les lletres de les cançons de Newton-John, traduïdes i en versió original. “El llibre que té la sorpresa i el detall que inclou el disc. Ha estat molt generosa”, ha remarcat l’il·lustrador. “Ha estat molt especial treballar amb una “star”, és molt amable. M’ho ha posat molt fàcil, més que les meves pròpies pors”, ha reconegut Blanch. 

 

 

Superat “l’ensurt inicial” de la proposta de treballar colze a colze amb una estrella de Hollywood – Newton-John li va demanar a Blanch, en un concert a Londres el 2013 que participés al projecte-, i amb l’impuls de l’admiració personal que li tenia, Blanch ha anat teixint complicitats i amistat amb l’actriu i el projecte ha fluid sol i ha volgut coincidir també amb el 40è aniversari de la pel·lícula ‘Grease’, que ella coprotagonista amb John Travolta. 

 

La sortida al mercat de ‘LIV ON’ ve acompanyada d’un projecte paral·lel, de la mà de la multinacional HP, que s’ha implicat en la iniciativa amb una exposició dels dibuixos del llibre impresos en gran format amb la nova tecnologia HP Latex R series. La mostra es va inaugurar a la seu de la companyia a Sant Cugat dissabte passat i viatjarà per diferents ciutats del país.

 

Blanch, que treballa com a coordinador d’una prestigiosa escola d’il·lustració de Barcelona, forma part de l’organització de la Saarbrücken Europäische Kinder und Jugendbuchmesse i coordina des de 2005 un projecte anomenat ‘Let’s humanize hospitals’, que il·lustra i decora habitacions, passadissos i sales de tractament per fer més fàcil l’estada dels infants als hospitals. Ha treballat a 13 centres hospitalaris.

 

També ha estès el projecte a les escoles, per l’impacte social i creatiu que suposa. La seva última col·laboració ha estat amb l’escola de Xerta, al Baix Ebre. “Crec en la feina artística que repercuteix a nivell social. Per a mi és important si des de la meva parcel·la privada puc ajudar a la vessant artística, que representa educar en llibertat i si puc aportar un grau de llibertat al futur de les persones amb qui hem de conviure perquè creixin amb més il·lusió per la vida a través de l’art”, ha remarcat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies