HomeSocietatLa ministra d'Indústria sobre els ERTO: "Hi ha voluntat i consens per...

La ministra d’Indústria sobre els ERTO: “Hi ha voluntat i consens per prolongar-los”

CATALUNYA // La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, veu possible que els ERTO puguin allargar-se més enllà del 30 de setembre. “Han sigut una mesura molt eficaç i, a més, hi ha voluntat i consens, tant per part dels agents socials com per part del Govern, per prolongar-los“, ha afirmat Maroto en una entrevista dominical al diari ‘El Periódico’. “Serà en el marc del diàleg social on es posi data a aquesta pròrroga, però és important donar un missatge de tranquil·litat a treballadors i empreses“, ha continuat la ministra d’Indústria, que també s’ha mostrat moderadament optimista sobre una futura reindustrialització de Nissan. “Tenim projectes, estem avançant però seré prudent per no generar falses expectatives“, ha avançat Maroto.

La Zona Franca és un pol de coneixement, s’està generant un ecosistema d’start-ups al seu voltant que poden ajudar qualsevol inversor. A més, l’actitud de l’empresa és d’acompanyament“, ha volgut constatar la titular d’Indústria. “El compromís assumit fins a finals del 2021 és un exercici de responsabilitat però és la seva obligació per buscar projectes de reindustrialització en les plantes“, ha manifestat Maroto.

Turisme: “Serà un any dolent, això ja ho hem interioritzat”

Pel que fa al turisme, la ministra ha estat menys entusiasta i ha reconegut que “serà un any dolent, això ja ho hem interioritzat“. “Hem de continuar protegint l’ocupació i el teixit productiu perquè aguanti fins que el 2021 comptem ja amb la vacuna o amb un tractament efectiu i es recuperi la confiança“, ha reflexionat en veu alta Maroto. “Una vegada que tinguem confiança i mobilitat, el turisme es recuperarà més ràpid, probablement, que altres sectors econòmics“, ha afegit la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, que no ha desaprofitat l’ocasió per carregar contra la quarantena als viatgers imposada per països com Anglaterra. 

La quarantena del Regne Unit o la recomanació d’Alemanya de no viatjar a tres comunitats seran molt difícils de recuperar perquè era un turista que ja havia fet les seves reserves i que hem de tornar a estimular“, ha apuntat Maroto. “Mesures com aquestes ens fan difícil que la temporada turística se saldi amb uns nivells acceptables que permetin afrontar el final d’any amb una perspectiva positiva“, ha conclòs la ministra. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies