HomeEconomiaLa multinacional catalana Lucta i el centre productiu tecnològic que obrirà a...

La multinacional catalana Lucta i el centre productiu tecnològic que obrirà a Tortosa

L’empresa catalana Lucta, nascuda a Barcelona fa 74 anys i dedicada al sector de la química fina per a produir essències i aromes de tot tipus, entre els quals alimentaris o d’higiene, construirà a Tortosa un nou centre tecnològic estratègic que donarà faena qualificada -sobretot enginyers i químics, però també perfumistes- a unes 25 persones de forma directa. Ho farà al polígon industrial Catalunya Sud, en uns terrenys de més de 18.000 metres quadrats en els quals habilitarà un centre de noves tecnologies i producció d’ingredients, amb un component molt important pel que fa a R+D+I.

Este dimecres, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de responsables del projecte d’expansió de Lucta, va donar a conèixer els detalls d’esta inversió, que s’enfila fins als 25 milions d’euros, cosa que suposarà la creació d’una cinquantena de llocs de treball indirectes i que permetrà seguir reforçant l’activitat industrial al municipi i al territori després de les recents implantacions de Florette i Kronospan o de les ampliacions de Jabil.
L’alcaldessa va destacar que l’arribada de Lucta a Tortosa “permetrà generar llocs de treball altament qualificats i, d’esta manera, no només podrem retindre talent local sinó que també en podrem atraure de fora”. A més a més, durant la construcció de la planta es generaran 80 llocs de treball per a l’execució del projecte.

El projecte de Tortosa és, per a nosaltres, un projecte d’àmbit global: aquí situarem la nostra part d’innovació i d’última tecnologia. La producció que farem aquí servirà per a abastir la resta de plantes de les quals disposem: anirà de Tortosa al món”, va detallar el director del grup Lucta, Albert Xambó. Actualment, la multinacional té centres de producció a Colòmbia, on es va implantar el 1962 en el primer pas de la seua internacionalització, als Estats Units, Xina, Mèxic i Montornès del Vallès, a Catalunya, i centres de distribució a Brasil, Polònia i Tailàndia, l’últim d’obrir.

L’empresa treballa amb fins a 4000 matèries primeres per a produir aromes i, d’estes, 300 són exclusives, “especialitats de Lucta”, i són les que es produiran i amb les que es farà recerca a Tortosa. Es treballarà, per exemple, amb noves tecnologies d’encapsulat dels aromes, segons va detallar el director d’operacions de la companyia, Joan Miquel Escuder.

Tot tipus de fragàncies i aromes

El tipus d’activitat de Lucta se centra en l’obtenció de fragàncies i aromes que posteriorment s’apliquen sobre tot tipus de productes quotidians. L’empresa compta amb tres àmbits de producció principals: el que es destina a l’obtenció d’aromes potenciadors de productes d’alimentació humana; el que correspon a fragàncies per a productes de neteja, ja siga de roba, de la llar, d’higiene personal o d’ambientació; i, finalment, una línia centrada en la potenciació d’aromes per a l’alimentació animal, branca que segons han destacat singularitza l’activitat de Lucta, que n’és líder arreu del món, i que permet potenciar l’atractiu per als animals de productes com ara pinsos. L’empresa disposa de granges on testar els seus subproductes. “No comprem i venem, aportem valor”, va concloure Xambó.

La previsió de l’empresa és tramitar i redactar el projecte durant este 2023, construir la planta – que tindrà una zona de magatzems, laboratoris i una àrea de producció- durant el 2024 i començar-hi a produir a finals d’any que ve o principis del 2025.

Segons Escuder, Lucta és la segona empresa familiar més gran del món en el sector. L’any passat va facturar uns 330 milions d’euros, i algunes de les seues principals directrius -diuen els seus responsables- passen per reinvertir fins al 10 % de les vendes en innovació o per construir plantes sostenibles, amb la mínima petjada de carboni.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 42

Últimes notícies