HomeCultura‘La petjada del Rubio’, d’Òscar Meseguer, finalista dels premis de Literatura Històrica...

‘La petjada del Rubio’, d’Òscar Meseguer, finalista dels premis de Literatura Històrica de Benetússer

El periodista Òscar Meseguer, director de l’edició en paper del Setmanari l’EBRE i autor de La petjada del Rubio, l’últim company de la Pastora (Onada Edicions), en què narra la història del guerriller Francisco Serrano Iranzo i del procés d’exhumació del seu cos al cementeri dels Reguers, ha estat seleccionat entre els tres finalistes del premi al Millor Autor Novell en la segona edició de Benitúzem, la trobada de literatura històrica que es farà els dies 3 i 4 de febrer al Chalet de la Xapa, al municipi valencià de Benetússer.

L’espai Noves veus de la literatura històrica, dissabte a la tarda, oferirà una conversa amb els tres autors finalistes, moderada pel llibreter Jorge Cabezas. La terna la completen l’autora madrilenya Almudena Torrego, amb el llibre El alfabeto de los dioses, al voltant de la figura del primer col·leccionista de llibres d’Espanya, don Juan de Espina, i la valenciana Maria Jesús Puchalt, autora de No hay bisontes en los valles de amapolas, sobre una nissaga familiar marcada per l’enfonsament del submarí C4 l’any 1947. Després de la taula rodona, es donarà a conèixer, d’entre els tres candidats, el nom del millor autor emergent del certamen.

Les jornades són el resultat de la col·laboració entre la regidoria de Cultura de Benetússer i la llibreria local Somnis de Paper, i comptaran amb la participació de 15 autors, que prendran part en col·loquis i debats en què s’abordaran diferents períodes i gèneres literaris. Divendres inauguraran l’activitat ‘La Història en vinyetes’, amb el divulgador, guionista i dibuixant de còmics Pedro Cifuentes -a la vegada autor del cartell de les jornades- i ‘Altres maneres de llegir la història’, amb Óscar Martínez i Daniel López. ‘Històries de la Guerra Civil’ o ‘Dones que van fer història’ són altres dels títols dels espais de diàleg.

El festival ha passat d’una a dos jornades després de l’èxit de la primera edició i, a més a més de la novel·la, també hi tindran protagonisme el còmic i l’assaig. “Benetússer es transformarà en punt de trobada de grans referents de la literatura històrica per a desvelar alguns dels secrets de l’escriptura dels llibres que més ens apassionen”, valora el regidor de Cultura, Juan Alarcón. També es lliurarà el Premi Trajectòria a Antonio Cabanas, que parlarà de l’Egipte faraònic i del seu darrer llibre El sueño de Tutankhamón.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 38

Últimes notícies