HomeEconomiaLa junta de la Comunitat de Regants d'Ascó dimiteix en bloc per...

La junta de la Comunitat de Regants d’Ascó dimiteix en bloc per un deute de més de 20.000 euros en la factura de la llum

La junta de la Comunitat de Regants d’Ascó ha dimitit en bloc per un deute superior a 20.000 euros en la factura de la llum. Així ho ha afirmat a l’ACN el president de l’entitat, Josep Anton Serra, qui ha assenyalat una minoria de socis com a responsables d’aquesta situació. Davant la pujada del preu de l’energia, la comunitat va aprovar augmentar el preu de l’ús d’aigua de vuit mesos amb efectes retroactius. Segons Serra, la majoria dels socis van abonar aquest increment però una minoria s’hi va negar. En aquest context, l’empresa comercialitzadora d’electricitat ha tallat el servei al conjunt de la comunitat, la qual no té llum i, per tant, tampoc aigua. El pròxim 9 de febrer se celebrarà una assemblea per votar una nova junta.

L’anunci de dimissió de la junta de la Comunitat de Regants d’Ascó es va fer aquest passat dijous, si bé l’actual equip directiu continuarà exercint durant les pròximes dues setmanes. El president de l’entitat, Josep Anton Serra, ha assegurat en declaracions a l’ACN que el deute de la factura de la llum es va produir per l’impagament d’una part dels socis, entre una quinzena i una vintena de persones, que es van negar a pagar l’increment retroactiu de l’ús d’aigua.

En un inici, els regants van pagar a 0,18 euros el metre cúbic d’aigua per segon entre els mesos de gener a agost de 2022. Davant “l’elevació salvatge” del preu de la llum, Serra ha afirmat que la comunitat va aprovar en una junta incrementar aquest cànon en 0,26 cèntims amb efectes retroactius. Dels més de 200 socis que formen part de la comunitat, la majoria van abonar la diferència, però Serra ha criticat que aquells que tenen més extensions agràries no ho van fer. Segons ha assegurat, aquest fet ha desembocat en un deute superior als 20.000 euros i en el tall en el subministrament elèctric el passat mes de desembre.

Més de dos mesos sense aigua

Ara per ara, el conjunt de la comunitat de regants acumula més de dos mesos sense aigua, un escenari que segons Serra és “perjudicial per a tots“. La situació ha comportat la dimissió en bloc de la junta de l’entitat, que es farà efectiva en la pròxima assemblea del 9 de febrer. El nou equip haurà de decidir com fer front a la situació, negociar la contractació amb una empresa subministradora elèctrica per recuperar el servei i quines accions emprendre envers els socis deutors.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 44

Últimes notícies