HomeSalutLa Plataforma per un Nou Hospital accepta l’ampliació del HTVC “si no...

La Plataforma per un Nou Hospital accepta l’ampliació del HTVC “si no implica deu anys d’espera” per a un centre nou

La Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre, esperonada per l’“escepticisme” que li hauria transmès la Junta de Personal i representants de la Junta Facultativa del centre, no rebutja el contingut de l’ampliació i reforma de l’hospital, que el passat dia 3 el CatSalut va detallar per primer cop als representants dels professionals, però sí que qüestiona “l’ambigüitat” i el grau de determinació del Govern de la Generalitat a fer un nou hospital en un altre lloc, previsiblement en els terrenys proposats per l’Ajuntament al Camí de Roquetes.

“Ens fa la sensació que no tenen intenció de tirar endavant el nou hospital”, manifesta el portaveu de la plataforma, Sisco Lahosa. En un informe enviat a la plataforma, la Junta de Personal, segons Lahosa, fa notar que la directora del CatSalut, si bé els va dir que el nou hospital està sobre la taula “més que mai”, no el va incloure en la calendarització de les actuacions de Salut per als propers anys. A més a més, tant la plataforma com els sindicats i els professionals consideren que no calen deu anys per a tenir operatiu un nou hospital, com va argumentar Germma Craywinckel. “Creuen i creiem que és un temps exagerat”, conclou Lahosa.

La plataforma, a partir de l’informe rebut de la Junta de Personal, no vol de cap manera que la reforma “hipoteque una intervenció ràpida per a impulsar el nou hospital”, un cop l’Ajuntament de Tortosa ja ha consignat una partida per a adquirir la part dels terrenys que no era de propietat municipal.

“Tenim la sensació que ens estan enganyant i el contingut de la reforma plantejada només ens sembla bé si no ens enganyen amb el nou hospital; si vol dir que aleshores ens haurem d’esperar més de deu anys a a tenir un nou hospital, de cap de les maneres”, insistix Lahosa. La plataforma accepta que se solucione la situació “insostenible” de l’actual centre, però exigix una vegada més que, paral·lelament, es facen passos en la tramitació d’un hospital nou per a les Terres de l’Ebre.

Els representants dels professionals de l’hospital, a més a més, també consideren que les previsions de Salut per a tenir enllestida l’ampliació en dos anys i mig amb un cost d’uns 32 milions d’euros són molt optimistes, perquè poden topar amb problemes tècnics o d’afectació patrimonial als terrenys on es vol construir el nou edifici, davant de la porta principal d’accés a l’actual centre.

També alerten que, si s’incrementa l’activitat assistencial del centre amb l’ampliació, l’aparcament portàtil projectat durant les obres o les dos plantes d’aparcament que s’habilitaran finalment, podrien ser insuficients per a atendre l’increment de la pressió en termes de mobilitat.

La plataforma està pendent de tornar-se a reunir amb el director dels Serveis Territorials de Salut, Joan Nin, i de trobar-se també amb el Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 58

Últimes notícies