HomeSalutLa pressió assistencial als hospitals ebrencs no remet i l'ocupació de l'UCI...

La pressió assistencial als hospitals ebrencs no remet i l’ocupació de l’UCI segueix sent alta

Als hospitals ebrencs encara hi ha 66 persones ingressades per covid, 22 a l’UCI. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció del virus segueixen baixant a les Terres de l’Ebre -211 i 0,76 respectivament, aquest dimarts- però la pressió assistencial es manté crítica.

El delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés, ha demanat molta prudència i bones pràctiques en el primer tram de la reobertura i ha recordat que la situació assistencial no és la mateixa que hi havia durant la desescalada de l’estiu. D’altra banda, les denúncies per no portar mascareta han augmentat així com per incomplir les limitacions de mobilitat de nit i els caps de setmana, i en canvi s’han detectat menys festes i trobades amb més de 6 persones.

La reobertura per trams no arriba en les mateixes condicions assistencials que la desescalada de l’estiu. El delegat del Govern a l’Ebre ha insistit en aquesta circumstància per demanar responsabilitat a la ciutadania. “Demanem a la gent que facin cas de les mesures que ja recorden els restauradors perquè serà com ens en sortirem millor”, ha dit. De les dades epidemiològiques amb les quals s’arribi el 6 de desembre, dependrà que el territori pugui entrar al segon tram de la reobertura. Per això s’alerta que hi ha excés de relaxament, un fet que reflecteixen les sancions que Policies Locals i Mossos d’Esquadra estan posant les últimes setmanes.

De 160 denúncies fa una setmana, s’ha passat a 112 aquesta però han augmentat per incompliments de la mobilitat, tant pel toc de queda com pels confinaments municipals i perimetrals, i també per no portar mascareta.No és que la portin malament, són denuncies per no portar-la i és un clar reflex del relaxament que no ens podem permetre”, ha dit Pallarés. Des de l’inici de la segona onada, Mossos i Policies Locals han posat 930 denúncies al territori.

El nombre d’ingressats per covid als hospitals ebrencs es manté alt des de fa setmanes. 22 persones segueixen a l’UCI del Verge de la Cinta –on de mitjana passen 30 dies-, i també hi ha 10 hospitalitzats a planta en aquest hospital. A l’Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 14 pacients covid ingressats, 3 a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, i 17 a l’Hospital Comarcal d’Amposta. Salut manté també la zona de pre-triatge de les urgències hospitalàries a la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa.

Els brots a les residències d’avis estan estabilitzats, amb dos focus que encara preocupen a la residència Natzaret de Móra d’Ebre i la Sant Miquel Arcàngel de Tortosa, però la incidència del virus als centres educatius s’ha reduït molt i són pocs els grups que estan actualment aïllats.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies