HomeEducacióLa Ràpita constitueix el Consell d’Infants Municipal per al curs 2022-2023

La Ràpita constitueix el Consell d’Infants Municipal per al curs 2022-2023

Aquest matí, a la Ràpita s’ha constituït el segon Consell d’Infants Municipal en un acte a l’Auditori Sixto Mir. En l’acte, organitzat per l’Ajuntament de la Ràpita, s’han incorporat deu consellers i conselleres de 5è de primària que s’han sumat als altres infants de 6è de primària. Amb aquest plenari, els infants de 5è han pres possessió del nou càrrec davant les famílies, la resta de consellers i conselleres, el professorat i les institucions locals.

L’esdeveniment ha començat amb un vídeo dels infants del Centre Obert Municipal en què enumeren els drets que tenen els infants. En acabar, el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó, ha destacat que “a la Ràpita hem sigut capdavanters en donar veu als infants i incrementar la seva participació en la societat” i ha demanat als consellers i conselleres que mai perdin “la il·lusió de formar part de projectes com aquest que contribueixen a millorar la societat i, com no, la Ràpita perquè sou els encarregats d’impulsar-la”.

A continuació, els nous membres del consell han pujat a l’escenari un a un per rebre la xapa que els identifica com a consellers i llegir unes línies per exposar el compromís que prenen. Després de constituir el consell format pels consellers i conselleres i els representants polítics municipals, Salvadó ha iniciat la sessió plenària per agrair-los el seu compromís i fer-los l’encàrrec municipal.

En cas que l’accepten, durant el curs treballaran en l’elaboració de campanyes i propostes per conscienciar els rapitencs i rapitenques sobre la importància de mantenir un comportament cívic amb la nostra societat. Tot seguit, els membres del consell han signat l’acta i, alguns dels consellers i conselleres han llegit el manifest del CNIAC. L’acte ha conclòs amb una festa a l’exterior de l’auditori amb pica-pica i una zona de jocs per als infants.

El Consell d’Infants de la Ràpita està constituït per vint representants escollits entre els nois i noies que presenten candidatura de 5è i 6è de primària dels centres educatius de la població i del Centre Obert Municipal, triats per la resta de companys i companyes. Així, el consell el formen 8 alumnes de l’Escola Carles III, 6 de l’Escola Horta Vella, 4 del Col·legi Sagrada Família i 2 del Centre Obert Municipal.

Els infants que formen part treballen per recollir les necessitats i demandes dels infants del municipi i fer-les saber a l’Ajuntament; debatre sobre els temes proposats per l’Ajuntament o ells mateixos, elaborar propostes consensuades i elevar-les a les comissions del plenari municipal; donar a conèixer els seus drets i deures a la ciutadania; i observar la realitat amb una mirada crítica i compromesa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 7

Últimes notícies