HomeSocietatLa Ràpita programa un seguit d'activitats per commemorar el Dia Internacional per...

La Ràpita programa un seguit d’activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Ajuntament de la Ràpita programa un conjunt d’activitats al municipi per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La programació comprèn actes des del 18 de novembre fins al 14 de desembre, adreçat a tots els públics, des de la gent gran fins als infants. Amb aquestes activitats, el consistori vol promoure la reflexió i la lluita contra la violència de gènere.

Sílvia Zaragoza, tinent d’alcalde, declara que “seguim apostant per engegar tallers, xerrades i actes que conscienciïn la ciutadania sobre la situació real que estem vivint com a societat i que facilitin les eines per erradicar la violència masclista”. Zaragoza afegeix que “a través de la biblioteca i l’escola de famílies ens adrecem directament als infants i joves de la Ràpita perquè considerem que cal educar-los des de ben petits per prevenir qualsevol tipus de violència”.

El primer acte té lloc el 18 de novembre a les 18 hores al Maset Espai Jove. En el marc de l’Escola de famílies hi haurà la xerrada ‘La sexualitat i l’afectivitat: com parlar-ne amb els nostres fills i filles’ a càrrec de Cynthia del Pino. Alhora, hi haurà servei de monitoratge gratuït per fomentar la conciliació familiar i el taller ‘Afectivitat i sexualitat’, impartit per Judith Navarro i Júlia mestre, adreçat a nois i noies de 10 a 16 anys.

El 22 de novembre a les 13.15 hores, s’emetrà per Ràdio Ràpita una entrevista als Serveis SAHTE, Serveis d’Atenció a Homes de les Terres de l’Ebre, dirigit a homes que volen canviar la manera de viure les seves relacions afectives, en l’àmbit de la parella, família i comunitat. L’entrevista es podrà escoltar al 107.9FM o a radiorapita.cat. Posteriorment, es podrà recuperar el podcast a la pàgina web de l’emissora.

L’acte institucional ‘Som el tro, som la vida’ es durà a terme a l’Església Nova el proper 24 de novembre a les 19.30 hores. L’acte comptarà amb el ‘Cor de dones cantant a la terra’ dirigides per Raquel Pérez, l’alumnat de l’INS Els Alfacs amb la lectura de poemes diversos, i l’acompanyament poètic de Carme Cruelles i Manel Mas. L’endemà, a les 20 hores, des de l’Ajuntament de la Ràpita arrencarà la marxa de torxes organitzada per Muixes Col·lectiu Feminista de la Ràpita.

El 14 de desembre a les 16 hores, al Casal Municipal del Jubilat, hi haurà el taller ‘Altres mirades’, a càrrec d’Alícia Martel, artista, creadora i coach. Aquest taller neix perquè la nostra cultura i societat fomenta i perpetua la diferenciació de gèneres i els estereotips i, si ens remuntem a generacions anterior, aquesta diferència encara és molt més accentuada. El taller s’adreça a la gent gran i els convida a reflexionar sobre aquesta i altres qüestions relacionades amb la construcció social del gènere al llarg del temps.

Pel que fa a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, hi haurà novetats al racó violeta ubicat a l’àrea infantil amb contes i guies sobre igualtat, diversitat, els drets de les dones… A banda, el dia 30 de novembre a les 18.30 hores, es durà a terme l’activitat ‘Contes de color lila, que l’amor s’hi enfila’ amb Mònica Torra, adreçada a infants a partir de 4 anys. Es tracta de contes que, amb humor, conviden a reflexionar sobre les relacions d’amistat, i ajuden a qüestionar els estereotips de gènere. I, el 14 de desembre a les 18.15 hores, hi haurà el conte i taller ‘El teu cos és teu’ amb Nayra Miranda i Claudia Martí, alumnes de l’INS Els Alfacs. En aquest cas, es tracta d’un conte que parla de la sexualitat i la prevenció d’abusos, amb el qual els infants aprendran totes les parts del seu cos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 71

Últimes notícies