HomeTerres de l'EbreLa Ràpita tanca el primer cap de setmana de Pasqua amb 5.000...

La Ràpita tanca el primer cap de setmana de Pasqua amb 5.000 controls i 40 denúncies durant el confinament

Diversos municipis de les Terres de l’Ebre, coincidint amb l’inici de la Setmana Santa, han blindat els accessos amb controls policials per barrar el pas a persones que volien passar el tercer cap de setmana de confinament a les segones residències. Segons diversos alcaldes consultats per l’ACN, s’han sancionat pocs ciutadans per saltar-se les restriccions. En el cas de la Ràpita, la policia local indica que ha obert 40 expedients de denúncies contra persones que han incomplert el confinament este cap de setmana, i s’han registrat prop de 5.000 identificacions. A l’Ametlla de Mar, però, les denúncies han disminuït un 80% respecte al cap de setmana passat.

Els cossos policials han intensificat els controls a les principals entrades de municipi, però en el cas del municipi rapitenc també s’han controlat àrees de supermercats i zones com el passeig marítim. Des del passat divendres, dia de l’inici del dispositiu, només es pot entrar a la població per l’accés nord de l’N-340, pel carrer Sant Josep, on es va establir un control policial permanent. Segons les fonts policials del municipi, este dispositiu especial -que s’allargarà durant tota la Setmana Santa- ha suposat un total de 2.781 vehicles controlats i 3.240 persones identificades. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha mostrat el seu agraïment a la feina dels agents -18 dels quals es van prestar voluntaris a treballar fora del seu horari laboral-, així com a l’esforç de la majoria dels ciutadans i ciutadanes que estan complint escrupolosament les mesures de confinament durant estes tres últimes setmanes. Caparrós també ha afegit que “no podem entendre com encara hi ha gent que se salta estes mesures” i que “tot i que la gran majoria de la societat ho estem fent bé, només fa falta que hi haja persones que no fan en confinament adequadament i que una d’estes puga tenir la Covid-10 perquè tinguem un focus de contagis a la Ràpita”

Seguint a la comarca del Montsià, el govern municipal d’Alcanar, que va optar per una estratègia similar a la dels caps de setmana anterior, ha bloquejat els accessos principals als nuclis urbans; i, segons Jordi Bort, regidor de Governació, s’han registrat molt poques sancions: 20 persones han estat denunciades i s’han identificat al voltant de 340 persones. Del centenar de requeriments fets dissabte, una setantena eren veïns d’Alcanar Platja i al voltant de la trentena restant tenien una justificació. “S’ha sancionat uns tarragonins que es dirigien cap a Elx, però hi ha molt pocs casos que vinguessen a les Cases”, ha precisat Bort. El regidor també ha aclarit el malestar generat entre la població a les xarxes socials per l’increment d’afluència als comerços i supermercats de la localitat. I és que arran de la decisió de la Ràpita de tancar tots els accessos al nucli de la població excepte un, els veïns d’Alcanar Platja, que per proximitat habitualment compren al municipi rapitenc, ara s’estan dirigint a les Cases d’Alcanar per anar a comprar. Bort ha demanat la col·laboració ciutadana per detectar casos de residents que s’hagen instal·lat a les segones residències, després de rebre una vintena de trucades per alertar de possibles casos. 

Pel que fa a Amposta, durant este primer cap de setmana de Pasqua s’han intensificat el control de les zones del municipi amb segones residències per evitar els desplaçaments cap a estes. Només el divendres al matí, la Policia Local de la capital del Montsià va denunciar veïns de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per desplaçar-se a la segona residència, incomplint, així, les restriccions de circulació imposades per la declaració de l’Estat d’Alarma. En concret es van obrir tres expedients de denúncia a la Urbanització Eucaliptus i una a Poble Nou del Delta, i després se’ls va fer retornar al seu lloc d’origen. 

Al Baix Ebre, l’Ajuntament de Deltebre ha detallat que des del passat divendres fins diumenge a la nit, s’han controlat 1.103 vehicles i s’ha sancionat a 19 conductors per infringir l’estat d’alarma. Un cap de setmana en què Deltebre ha incorporat drons per facilitar la detecció de matrícules no registrades al municipi, a banda de limitar els accessos i sortides passant de les 13 habituals a només tres: l’entrada de la plaça de les Dones, la del pont Lo Passador i l’accés principal de Riumar. Francisco Castro, tinent d’alcaldia de #DeltebreTerritori, ha explicat que les mesures que s’estan aplicant tenen “l’objectiu de vetllar per la ciutadania i evitar la propagació de la pandèmia al nostre municipi”, i per això “se seguiran aplicant les mesures adients per tal de donar compliment al confinament estricte”. A banda dels controls policials a les entrades, també se n’estan fent en diferents punts del casc urbà com els supermercats, així com s’ha realitzat un seguiment de les segones residències per detectar l’arribada de ciutadans i ciutadanes de fora del municipi. 

Quant a l’Ametlla de Mar, per evitar els desplaçaments s’han tallat dos accessos secundaris de la banda nord, per la urbanització de Calafat i també per la zona dels Acampadors, així com pel sud amb el límit amb el Perelló. A més, l’equip de govern ha reforçat amb una patrulla addicional el dispositiu de la policia local i ha decidit utilitzar un dron per millorar el patrullatge. L’alcalde, Jordi Gaseni, ha afirmat que les sancions han disminuït en un 80% este cap de setmana en comparació amb el passat. Els residents de les segones residències, segons ha indicat l’alcalde, fa temps que s’han desplaçat i confinat a la població. A tot això, però, Gaseni ha afegit que “serem molt durs amb les restriccions i no ens tremolarà la mà per utilitzar les sancions i les eines al nostre abast per controlar la situació i mantenir la població allunyada del contagi del coronavirus”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 66

Últimes notícies