HomePolíticaLa regidora no adscrita de Camarles no podrà assumir nous càrrecs, d'acord...

La regidora no adscrita de Camarles no podrà assumir nous càrrecs, d’acord amb la Llei Antitransfuguisme

Esta setmana s’ha fet finalment efectiu el trencament del pacte de govern a Camarles. L’alcalde, Ramon Brull, de la Veu del Poble, va fer públic dilluns un comunicat en el qual anunciava la decisió de destituir de tots els càrrecs els quatre regidors d’ERC i seguir governant al consistori en minoria, amb el suport de la regidora no adscrita, Montse Bonet, a qui no li ha tret atribucions.

Ara, segons ha pogut saber aquest mitjà, un informe de secretaria ha advertit a l’alcalde, Ramon Brull, que d’acord amb la Llei Antitransfuguisme no pot assignar noves competències, ni tampoc noves retribucions a la regidora Montse Bonet, que va anar a les llistes republicanes al 2019.

L’informe de secretaria fa referència a la sentència de la Sala 3a del Tribunal Suprem de 26 d’octubre de 2020, la qual condemnava una regidora trànsfuga de la població de la Font de la Figuera (Comunitat Valenciana) a retornar totes les retribucions que havia rebut, en deixar el seu partit -Ciutadans-, i donar suport a l’alcalde. La sentència també fa referència a l’article 73 de la Llei de Bases de Règim Local que exposa que “els drets econòmics i polítics dels membres no adscrits no podran ser superiors als que les haguéssin correspost de continuat en el grup de procedència”. Per tant, Bonet, de mantenir-se en el govern de Camarles ho haurà de fer amb les atribucions que ja tenia: Comunicació i Cementiris.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 93

Últimes notícies