HomeSense categoriaLa Regió Sanitària de Terres de l'Ebre contracta 90 nous professionals d'Atenció...

La Regió Sanitària de Terres de l’Ebre contracta 90 nous professionals d’Atenció Primària

TERRES DE L’EBRE // El Departament de Salut ha informat de l’activació del Pla de Reforç de l’Atenció Primària a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, i ho ha fet amb un pla més enllà de l’impacte que ha generat la Covid-19 i que inclou la contractació de fins a 90 professionals de diversos àmbits i una inversió d’aproximadament 2 milions d’euros entre 2020 i 2021.

S’han incorporat a la regió 4 treballadores socials que donen cobertura als Equips d’Atenció Primària (EAP), 12 auxiliars administratius gestors Covid, 13 auxiliars administratius RECO, 6,50 infermeres per reforçar les residències, amb el suport d’una dotació específica de metges d’atenció primària.A més a més, per tal de reforçar els Equips d’Atenció Primària (EAP), s’incorporaran 14 TCAI, 17 auxiliars administratius i 6 infermeres. Paral·lelament, l’Institut Català de la Salut a Terres de l’Ebre ha completat els contractes per a 12 infermeres, una per Equip d’Atenció Primària, inclosa la línia pediàtrica de Tortosa. També s’ha assignat una nova TCAI i una auxiliar administrativa a la línia pediàtrica de la dotació de Tortosa Est.

Aquestes incorporacions s’engloben dins un Pla d’Enfortiment que també contempla la inclusió d’onze mòduls de suport als Centres d’Atenció Primària, que s’ubicaran a partir d’aquest gener als CAP d’Alcanar, CAP l’Aldea, CAP l’Ametlla, CAP Baix Ebre, CAP Deltebre, CAP Flix, CAP Móra la Nova, CAP Roquetes, CAP El Temple de Tortosa, CAP Ulldecona, CAP la Sénia i CAP La Ràpita.

Aquest Pla d’Enfortiment i Reforç de l’Atenció Primària està dissenyant des de fa mesos, i s’ha accelerat degut a la pandèmia. L’objectiu és millorar l’accessibilitat, millorar els processos, augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat, amb la incorporació de més professionals, enfortint el rol assistencial, maximitzant les competències professionals i incorporant altres perfils.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut destacar “la incorporació d’aquests professionals no només ens ajudarà actualment a lluitar contra la pandèmia, sinó que ja formaran part de l’equip de la Regió de Terres de l’Ebre”. Lleixà ha volgut posar en valor “l’aposta que Salut fa al territori, una aposta en vista de futur i per donar un servei el més complert possible a la població”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies