HomeEducacióLa restricció de l’ús dels mòbils, la gran novetat del curs escolar...

La restricció de l’ús dels mòbils, la gran novetat del curs escolar 2024-25

El curs escolar 2024-25 marca l’inici de l’aplicació del nou protocol del Departament d’Educació per a regular l’ús dels telèfons mòbils a escoles i instituts. Un protocol que hauran de complir els 27.532 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior que este setembre han començat les classes a les Terres de l’Ebre.

En educació infantil i primària, els dispositius estan completament prohibits, de manera que els alumnes no poden utilitzar-los durant l’horari lectiu ni en altres moments com el pati, el menjador o les activitats extraescolars. Si algun alumne porta un mòbil, haurà de mantindre’l apagat i guardar-lo en un lloc segur establert pel centre.

Pel que fa a l’ESO, els mòbils també hauran d’estar apagats i desats durant la jornada escolar, tot i que cada institut pot decidir si permet un ús limitat amb finalitats educatives durant les classes, sempre que estiga justificat. Fora de l’aula, en moments com els descansos, tampoc no es permetrà l’ús lliure, amb l’objectiu de fomentar la interacció social entre alumnes i professorat.

En l’educació postobligatòria, l’ús del mòbil durant les hores de classe també està restringit a activitats d’aprenentatge. En temps no lectiu, cada centre podrà establir normes específiques segons l’edat dels estudiants, sempre promovent-ne un ús adequat.
Estes mesures tenen com a finalitat millorar la convivència als centres educatius, reduir les distraccions causades pel mòbil i, al mateix temps, assegurar que els alumnes desenvolupen les seues competències digitals.

La nova consellera d’Educació, Esther Niubó, ha assenyalat que caldrà esperar unes setmanes per a veure quina acollida té el nou protocol, sobretot per als estudiants de batxillerat i de formació professional de grau mitjà i superior. En qualsevol cas, ha indicat que es tracta d’una normativa clara per als centres i que ha d’ajudar els equips directius i claustres a afrontar un problema i un repte de la societat.

Segons les dades de matriculació provisionals facilitades pel Departament d’Educació de la Generalitat, este curs a la regió de l’Ebre han començat les classes un total de 27.532 alumnes, 298 més en relació a les dades de l’inici del curs 2023-24, a causa de l’increment d’estudiants a l’educació secundària i a la formació professional.

Una altra novetat, en este cas pel que fa a l’educació postobligatòria, és l’augment de l’oferta d’estudis. Hi ha quatre nous cicles formatius: dos de grau superior, d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre) i de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats (Institut Montsià d’Amposta), un de grau mitjà, d’Elaboració de Productes Alimentaris (Institut Montsià d’Amposta) i un de grau bàsic, de Serveis Comercials (Institut Cristòfol Despuig de Tortosa).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies