HomeSense categoriaLa Ribera d’Ebre posarà en marxa un laboratori per a impulsar l’economia...

La Ribera d’Ebre posarà en marxa un laboratori per a impulsar l’economia a partir de la tecnologia digital

Coincidint amb la Mobile Week Catalunya, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre obrirà un nou espai públic que funcionarà com un laboratori d’innovació social, digital i col·laborativa al territori.

La iniciativa porta per nom CoEbreLab i té dos vessants estratègics: el treball en comunitat, ja que es basarà en una filosofia de treball col·laborativa, on la Ribera aporta l’experiència, la metodologia i el coneixement del projecte del Coworking Rural dels darrers anys; i Lab de laboratori, com a eina de testeig i experimentació d’iniciatives amb impacte al territori. 

CoEbreLab se situarà físicament al Telecentre de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, i formarà part de la Xarxa CatLab que impulsa la Secretaria de Telecomunicacions amb l’objectiu d’estendre la innovació social i digital arreu del país, per a avançar cap a un sistema universal d’innovació adaptat a l’era d’internet. Esta xarxa vol generar i compartir coneixements i recursos, i articular respostes innovadores per als reptes de la societat. L’espai estarà obert a emprenedors, a qui se’ls acompanyarà en l’inici dels seus projectes, però també a empreses que vulguen innovar amb TIC i a administracions públiques, en este cas aplicant avenços en administració electrònica. 

En esta iniciativa la Ribera d’Ebre col·laborarà estretament amb l’espai CoBoi de Sant Boi de Llobregat, també pioner, i amb qui desenvoluparan una metodologia dinàmica i participativa, basada en el model de quàdruple hèlix: empreses, administració pública, centres de coneixement i ciutadans o usuaris de la innovació. Hi haurà una figura clau: l’agent d’innovació social, que a la Ribera realitzaran els tècnics comarcals. Esta metodologia servirà perquè altres laboratoris de la xarxa CatLab també innoven en els seus territoris.

Al CoEbreLab es treballarà a partir de reptes plantejats pels mateixos usuaris, per exemple aplicar TIC en els seus negocis.

La iniciativa CoEbreLab no és un espai de Coworking tradicional sinó que el seu objectiu és ajudar els emprenedors i les empreses a fer créixer els seus projectes i, per tant, la seua estada a l’espai de CoEbreLab serà per un temps determinat. Un cop superats els reptes i consolidada la idea, s’hauran d’establir pel seu compte. Per exemple, una opció és instal·lant-se en espais de la xarxa Cowocat Rural. De fet, es preveu que este suport que brindarà CoEbreLab impulse l’emprenedoria i l’obertura de nous espais de Coworking rural a la Ribera i a les Terres de l’Ebre, dinamitzant a més tota la xarxa Cowocat rural. Un exemple d’espai de coworking és l’emblemàtica Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre, amb accés a la connexió de fibra òptica. En definitiva, es tracta d’inspirar, motivar i facilitar idees i projectes emprenedors amb l’objectiu que s’establisquen i es consoliden a la comarca, arrelant així també població. De fet, la iniciativa sorgix a partir de la demanda dels mateixos joves i emprenedors de la Ribera i de la resta de territoris rurals de país, una necessitat que Cowocat Rural detecta i planteja als tècnics d’Informàtica del Consell Comarcal de la Ribera com a assistents tècnics del projecte.

La inauguració del CoEbreLab tindrà lloc el dilluns 18 de febrer, primer dia de la Mobile Week Catalunya a la Ribera d’Ebre, i amb la presència del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. n

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 30

Últimes notícies