HomeSocietatLa Ribera d’Ebre tanca files amb el tren turístic Lo Caspolino i...

La Ribera d’Ebre tanca files amb el tren turístic Lo Caspolino i demana més suport

El tren turístic Lo Caspolino és una de les oportunitats de futur de la Ribera d’Ebre. Amb més de vint anys de treball a l’esquena, l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (APPFI) de Móra la Nova continua treballant per a enllestir el tren d’època de cara a l’any vinent.

Els grups polítics amb representació al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre han aprovat una moció per a escenificar el seu suport al projecte i facilitar que puga rebre finançament d’altres administracions.

El tren turístic Lo Caspolino serà un tren d’època que recorrerà la línia ferroviària R-15 i unirà les poblacions de la Costa Daurada amb l’interior, fins a arribar a Casp. L’objectiu del projecte és atraure els turistes que, sobretot als mesos d’estiu, omplen les poblacions de la costa, per tal que puguen viatjar en este tren fins a comarques com la Ribera d’Ebre, la Terra Alta o el Priorat. Un cop acabat el trajecte amb el tren, els turistes podran conèixer els actius patrimonials i històrics de diferents poblacions, fer esport o fer rutes per espais naturals mitjançant un seguit de paquets turístics que elaboraran els ajuntaments amb estació i que col·laboren amb el projecte del tren turístic.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, assegura que “tot i que els ajuntaments de la comarca ja havien mostrat el seu suport al projecte, amb la moció del Consell Comarcal el suport es fa del tot explícit”. “Així tindrem més força per a explicar el projecte a la resta d’institucions”, afegix. La moció demana la implicació de l’Adif, de Ferrocarrils de la Generalitat, de l’Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, tant pel que fa a captació de fons necessaris per a la seua posada en marxa, com per a les companyes de promoció i publicitat.

Fa unes setmanes, en declaracions a este setmanari, el president de l’APPFI, Jordi Sasplugas, va assegurar que de cara a l’any vinent “el tren turístic podria començar a funcionar”, ho faria primer amb una locomotora Alstöm elèctrica, tot i que l’objectiu és que, en un futur, puga funcionar amb una màquina de vapor original. Des de l’Associació estan pendents que una nova inversió puga donar ja l’impuls definitiu al projecte, en el qual s’ha estat treballant durant més de vint anys, des de l’estació de Móra la Nova. Inicialment, es preveia que el tren pogués posar-se en marxa al 2018, però les dificultats per a trobar el finançament necessari han endarrerit la seua entrada en funcionament.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + = 9

Últimes notícies