HomeSocietatLa Terra Alta desplega la campanya contra les violències sexuals durant les...

La Terra Alta desplega la campanya contra les violències sexuals durant les festes majors

En el marc del Protocol d’abordatge de les violències sexuals en els espais públics d’oci de la Terra Alta juntament amb l’Observatori Noctàmbul@s, ha elaborat una campanya de sensibilització encaminada a evitar i reduir la incidència de la problemàtica de la violència masclista. A través de la comissió de seguiment, que és l’òrgan que vetlla per la implementació i millora del Protocol, s’ha elaborat una campanya en positiu que posa èmfasi en el fet de poder viure plenament les festes, amb total llibertat i sense coaccions.

L’inici de la campanya coincideix amb la celebració de la majoria de les festes majors de la comarca, uns espais d’oci i esbarjo molt arrelats al nostre territori perquè aporten consciència i creació de teixit associatiu i producció cultural i artística. És per això, que totes les persones les han de poder gaudir amb llibertat i respecte, sense por a sentir sé jutjades o violentades.

“El lema escollit és Sí a les nostres festes, no a les violències sexuals per dotar la campanya d’identitat i singularitat, i en la qual apareixen atributs de diversos grups culturals i juvenils de la Terra Alta que, a la vegada, reivindiquen les festes més tradicionals i arrelades al territori”, explica Marc Sampé, referent comarcal del Protocol.

Amb la complicitat de les entitats juvenils de la Terra Alta, la campanya també ha definit un seguit de missatges secundaris en funció dels resultats de la diagnosi i les propostes sorgides dels grups de treball que van participar durant l’elaboració del Protocol el passat 2021. Aquests missatges fan referència a totes les formes de violència sexual identificades.

Per elaborar la campanya, i fruit de la participació dels tècnics de l’Oficina Jove de la Terra Alta al programa 3 voltes. Assessoraments en clau de gènere de la Direcció General de Joventut, també s’ha dissenyat un taller fotogràfic amb les associacions culturals de la comarca de la mà de Judit Amposta, jove fotògrafa d’Horta de Sant Joan i membre del Catàleg Terranyina, que aglutina joves artistes i creadors de la Terra Alta.

L’estudi de disseny Tercer Primera de Gandesa, que també forma part del catàleg, ha conceptualitzat la cartelleria a mode de les portades de revistes juvenils dels anys noranta. Amb tot, la campanya vol reivindicar les festes de la Terra Alta, amb una barreja de tradició i modernitat, però sobretot, lliures de violències sexuals. Ara, cada municipi de la Terra Alta rebrà un lot de materials de sensibilització per repartir entre les entitats, establiments i espais on tinga lloc la festa major.

Pròximament, també es posaran a disponibilitat dels municipis i de les entitats adherides al Protocol, un parell de carpes personalitzades amb l’objectiu d’acollir un punt lila/LGBTI d’atenció o informatiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies