HomeSense categoriaLa Terra Alta és la tercera comarca catalana amb les pitjors dades...

La Terra Alta és la tercera comarca catalana amb les pitjors dades sanitàries

EDICIÓ PAPER // Les dades epidemiològiques de Catalunya continuen en números rojos i, segons l’última actualització, el risc de rebrot se situa per sobre dels 340 punts (349), i la velocitat de transmissió (Rt) es troba a 1,33. Quant al territori, la situació continua empitjorant pocs dies abans de les festes de Nadal, i este dimecres, el risc de rebrot se situava per sobre dels 270 punts (271), i l’Rt a 1,69. 

Este dimecres, la Terra Alta se situa entre les tres comarques amb pitjors dades de Catalunya, per darrere de la Cerdanya i el Ripollès, que tot just este dimarts, el Govern va decidir confinar perimetralment. En este sentit, el risc de rebrot de la Cerdanya se situa en els 3.521 punts i l’Rt a 1,85; seguit del Ripollès, amb un índex de rebrot en els 1.907 punts i l’Rt a 1,43; i en tercer lloc es troba la Terra Alta, amb un risc de rebrot en 1.816 punts i la velocitat de transmissió a 1,84. 
Tot just la setmana passada el Departament de Salut va realitzar un cribratge massiu a Batea, on s’havia detectat un brot que afectava 35 persones. En total s’han realitzat 1.073 tests d’antigen i s’han detectat 26 casos positius. Segons les últimes dades de Salut, actualment a Batea hi ha 85 casos confirmats. 

A més, este dimarts el Departament ha iniciat el tercer cribratgemassiu d’un municipi a les Terres de l’Ebre, ara a Vilalba dels Arcs, l’altra població de la Terra Alta que patix un brot important amb, de moment i a l’espera dels resultats, 27 positius. 

La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre repetix que “l’evolució de les dades epidemiològiques de la Regió Sanitària no són gens favorables, especialment a la Terra Alta i estos dos municipis”, així com fa una crida “a la responsabilitat i la prudència a les portes d’unes festes de Nadal diferents, on necessitem de la responsabilitat col·lectiva. És hora de restringir al màxim les reunions familiars i ser molt prudents amb el seguiment de totes les recomanacions”. 

Actualment, l’únic brot actiu que queda als centres residencials de les Terres de l’Ebre és a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, on hi ha afectades una vintena de persones entre usuaris i treballadors. Pel que fa a brots en procés de resolució, la residència de Deltebre està pendent de les últimes proves. 

Quant a la pressió assistencial, este dimecres la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre tenia 23 persones ingressades per coronavirus a les plantes dels hospitals, i set a la Unitat de Cures Intensives del Verge de la Cinta. 

Article anterior
Article següent
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 19

Últimes notícies