HomeEducacióLa URV, entre les 740 millors del món segons el rànquing QS

La URV, entre les 740 millors del món segons el rànquing QS

Per sisè any consecutiu la URV apareix entre les millors universitats del món segons el QS World University Rankings, elaborat des de 2004 per la consultora internacional QS Quacquarelli Symonds, que avalua les millors universitats del món. Se’l considera un dels tres rànquings universitaris més prestigiosos del món, al costat del de Xangai (ARWU) i el del Times Higher Education (THE).

La URV es posiciona en els llocs 731-740 de les 5.663 institucions avaluades, tot i que només les 1.503 millors figuren a les llistes. La Universitat es troba en la 22a posició a l’Estat espanyol de les 37 comptabilitzades, i en la sisena entre les universitats catalanes que hi apareixen, tant públiques com privades.

L’indicador en què la URV ha obtingut un millor posicionament és en Citacions per Investigador, en el que ocupa la posició 366 amb 37,9 punts. La Universitat també destaca en Xarxes de Recerca Internacionals, figurant en la posició 368 del rànquing mundial, i en Sostenibilitat, situant-se en la posició 432 del rànquing.

QS utilitza nou indicadors per elaborar el rànquing: la reputació acadèmica, basada en una enquesta que es realitza a més de 130.000 acadèmics, representa un 30% de la puntuació; les citacions per investigador, que mesuren l’impacte de la recerca dividint el nombre de citacions rebudes en un període de cinc anys entre el nombre de professors d’una institució, constitueixen el 20% de la puntuació; la reputació des del punt de vista dels qui donen feina, basada en les respostes d’una enquesta a 75.000 ocupadors sobre la relació entre institució i l’ocupabilitat dels graduats, en representa un 15%; la proporció professor/estudiant de la institució representa un 10% de la puntuació; finalment, el grau d’inserció laboral dels seus alumnes, la presència de professors internacionals, la ràtio d’estudiants internacionals, la presència a xarxes de recerca internacionals i l’impacte social i ambiental de la recerca i la docència es reparteixen a parts iguals el 25% restant de la puntuació total.

En aquesta darrera edició del rànquing, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) es manté en el primer lloc per tretzè any consecutiu, seguit de l’Imperial College London i la Universitat d’Oxford.

Per a més informació: https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 96

Últimes notícies