HomeMobilitatLa variant de la C-43 a Gandesa es farà en una segona...

La variant de la C-43 a Gandesa es farà en una segona fase de l’obra i costarà 13 milions

Les obres de la primera fase de la variant de la C-43 -la carretera que puja pel Pinell des de l’Eix de l’Ebre- a Gandesa no inclouen encara la variant pròpiament dita, pel sud-oest de la població fins a connectar amb l’N-420 a la sortida cap a Alcanyís.

Esta es farà en una segona fase, encara sense data, i requerirà una inversió d’uns 13 milions d’euros segons el projecte constructiu ja redactat. Ara s’estan executant treballs per 2,7 milions que inclouen una rotonda en el punt on es desviarà la variant, una millora del traçat en el darrer tram abans d’arribar a Gandesa i un reforç de la travessera (1,2 km), així com millores en el drenatge i en les barreres de seguretat.

Les obres van començar a l’agost i es podrien completar durant el primer trimestre del 2020, segons les previsions de la directora territorial de Territori, Lídia Pino. La rotonda se situa al sud de la població al quilòmetre 12,2 de la C-43 i el condicionament i millora de l’actual carretera es duu a terme en un tram d’uns 650 metres abans de la rotonda, on s’habiliten dos carrils de 3,25 metres amb una zona intermèdia d’un metre d’amplada per a separar els sentits de circulació, i en un tram de 230 metres a partir de la rotonda en direcció al nucli urbà. També es millora el revolt de la C-43 corresponent al Coll de la Font, per a afavorir la seguretat. L’actuació preveu també la restitució dels camins que permeten mantenir l’accessibilitat a les parcel·les que poden quedar afectades.

La rotonda tindrà dos ramals que corresponen a la continuïtat de la C-43. Un tercer se situa a l’inici de la futura variant i finalment un quart servirà d’inici d’una futura connexió amb el polígon de La Plana, que també es concretarà en la segona fase.

sense notícies de l’n-420 La variant de la C-43, de titularitat autonòmica, hauria d’enllaçar amb la que ha de fer l’Estat a l’N-420, pel nord de la població. Esta, però, està al calaix des de fa 20 anys i, de fet, caldrà fer una nova declaració d’impacte ambiental, ja que la primera està caducada des del 2011. El govern del PSOE es va comprometre fa un any a desencallar la situació, però la inestabilitat política ha exercit de fre.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies