HomeSocietatL'ACA destina més de 6 MEUR per a millorar l'eficiència dels canals...

L’ACA destina més de 6 MEUR per a millorar l’eficiència dels canals de reg del delta de l’Ebre

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, ha destacat avui que l’Agència està destinant més de 6 milions d’euros en actuacions per a millorar l’eficiència dels canals de reg del delta del l’Ebre. Ridao ha fet aquest anunci durant la seva vista a les actuacions, ja finalitzades, dutes a terme en el canal de la dreta de l’Ebre a l’encreuament amb el barranc de Sant Antoni (Vinallop), en el marc d’un conveni subscrit entre l’ACA i la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre i que preveu una inversió d’1,7 milions d’euros. El director ha visitat les obres acompanyat pel president de la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre, Josep Manel Ferré.

Els treballs han consistit en la instal·lació d’una comporta de descàrrega per a millorar la regulació del canal de la dreta de l’Ebre, tant per a situacions ordinàries com en situacions d’emergència davant d’un episodi de contaminació. Aquests treballs s’han completat amb una obra de drenatge sota el canal de la dreta de l’Ebre, en el punt d’encreuament amb el Barranc de Sant Antoni, evitant un possible trencament en cas d’avingudes.

L’altra actuació prevista en el conveni és el revestiment i el condicionament de l’avantcanal, dins el terme municipal de Xerta. El projecte ja està redactat i el consell d’administració de l’ACA ha aprovat aquest dijous l’execució dels treballs durant el període comprès entre 2021 i 2024, amb una inversió superior als 3,5 MEUR.

Actuacions en el marge esquerra

El director de l’ACA, acompanyat pel president de la Junta de Govern de la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre, Francisco Javier Casanova, també ha visitat l’inici de les obres que ja han començat en el canal de l’esquerra, que realitza l’empresa SERVIDEL de Deltebre i que consisteixen en la instal·lació d’un fals túnel prefabricat de formigó a la sortida del túnel existent a Tivenys. Aquest s’instal·larà sobre una fonamentació superficial, recolzada en una capa de graves resistent, en una longitud total de 70 metres.

També en el canal de l’esquerra està previst revestir la sèquia Illa de Mar Esquerra, per a reduir els costos de manteniment de la sèquia, gestionar de manera més eficient l’aigua i reduir les filtracions. Prèviament a l’execució del revestiment es realitzarà la demolició de les infraestructures de sèquia existent, l’excavació necessària en tots els casos, i les obres de pas associades a ella.

Aquestes dues actuacions, subscrites en un conveni entre l’ACA i la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre d’aquest any, tenen un pressupost de 900.000 euros.

Un total de nou convenis en sis anys

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en el període de planificació vigent (2016-2021), ha subscrit cinc acords amb la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre i quatre amb el canal de la dreta. Tots ells destinats a reduir les pèrdues d’aigua i optimitzar al màxim l’aigua.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

30 + = 32

Últimes notícies