HomePolíticaL’adequació de la plaça Vint de Maig i la recuperació de la...

L’adequació de la plaça Vint de Maig i la recuperació de la Cambra Arrossera, inversions destacades del pressupost de Deltebre 2023

El Govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre ha presentat la seva proposta de pressupost per al vinent any 2023. Un full de ruta que segueix la dinàmica dels anteriors, prioritzant els pilars de l’acció de Govern i també consolidant alts nivells d’inversió que, segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, han permès “resoldre problemes estructurals i històrics i, a la vegada, transformar el nostre municipi a gran velocitat”.

Per començar, el pressupost 2023 és el pressupost més elevat de la història de l’Ajuntament de Deltebre. “Un pressupost històric” ha subratllat Soler. Parlem de 21.580.000 €, un import superior en un 4% respecte al de l’any anterior i que l’alcalde ha posat en valor ja que duplica el pressupost que l’Ajuntament de Deltebre disposava tot just l’any 2014.

Soler ha atribuït aquesta dada “a la bona gestió que estem duent a terme a l’Ajuntament de Deltebre la qual ens condueix a prioritzar i tenir cura de les despeses, i cercar subvencions d’altres administracions per a dur a terme les inversions i projectes que volem desenvolupar”. De fet, Soler ha aprofitat per recordar que ”malgrat presentar pressupostos expansius, durant tots aquests anys no hem incrementat la pressió fiscal als veïns i veïnes. Al contrari, hem introduït algunes rebaixes i hem implementat ajuts, bonificacions i incentius”.  

Les inversions més rellevants

El pressupost 2023 contempla fins a 7.000.000 € d’inversió en nous espais, equipaments i infraestructures. Les més rellevants són la recuperació de la Cambra Arrossera (1.810.401 €), actuació per la qual s’ha aconseguit una subvenció dels fons Next Generation, i l’arranjament de la Plaça Vint de Maig (363.896 €). En aquest apartat d’inversions, també cal posar en relleu les obres del Passeig del Carrilet (1.836.628 €) que tot just es van iniciar la darrera setmana, l’SkateParc (65.000 €), la planificació de l’alberg d’animals i el camp de tir, o bé la urbanització i pavimentació de carrers.

Més enllà d’aquestes inversions, el pressupost continua consolidant els pilars bàsics de l’acció del Govern municipal. Parlem, en aquest cas, de la Imatge de Poble, on es destinaran més de 2.000.000 € per, entre altres, al manteniment i neteja de les vies públiques de Deltebre i de Riumar, dels camins rurals, dels desaigües, etc. Pel que fa a la Imatge de Poble, la suma de la inversió més el manteniment s’eleva als 10.000.000 €.

Les Polítiques Socials, la Dinamització Econòmica i la Cohesió Social esdevenen també eixos de l’acció de Govern. En el cas de les Polítiques Socials, es segueix apostant per mantenir els ajuts que es van implementar l’any 2015 i també consolidar l’EuroDelta, la moneda de Deltebre. Una dotació econòmica que es consolida en màxims històrics i que permet, segons ha ressaltat l’alcalde, “estar al costat de les persones del municipi que més ho necessiten”.L’Ajuntament de Deltebre destina més de 400.000 € a totes aquestes polítiques.

En relació amb la Dinamització Econòmica, les partides d’Enfocament Turístic, d’Acció Comercial o bé de DeltaFira i Mescla, esdevenen prioritàries per “projectar Deltebre i per continuar amb les diferents accions de promoció que s’han implementat en els darrers anys”, ha explicat Soler. El conjunt d’aquestes polítiques de dinamització supera els 500.000 €.

I, finalment, pel que fa a la Cohesió Social, es dota de major pressupost a accions relacionades amb el Foment Cultural, el Teixit Associatiu, l’Ensenyament, l’Escola de Música, la igualtat de gènere o bé accions destinades a sectors com la gent gran, la joventut i els infants. En aquest cas, aquestes accions sumen més d’1.000.000 €.

Pel que fa a l’endeutament de l’administració, el pressupost contempla una ràtio d’endeutament del 58%, sempre que es sol·liciti íntegrament un préstec d’1.199.465,75 €, el qual no es preveu executar completament. Finalment, també es contempla una amortització d’1.208.000 € de préstecs concretats i també es preveu l’atorgament de fins a gairebé 4.000.000 € en subvencions d’altres administracions per a inversió directe. Una xifra, aquesta última, que duplica a la de l’any anterior.

El plenari també debatrà la proposta de les ordenances fiscals, les quals contemplen la congelació dels tributs municipals per aquest any 2023, tot i que introdueixen petits canvis i modificacions en algunes taxes i preus públics. El plenari municipal se celebrarà aquest dimecres 9 de novembre, a les 21.30 hores, i es podrà seguir pels canals habituals de difusió de l’Ajuntament de Deltebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 28

Últimes notícies