HomeSocietatL’EAP La Ràpita-Alcanar engega la I Jornada de Salut d’Infants i Adolescents...

L’EAP La Ràpita-Alcanar engega la I Jornada de Salut d’Infants i Adolescents a la Ràpita

L’Institut Català de la Salut, a través de l’Equip d’Atenció Primària La Ràpita-Alcanar, engega, amb el suport de l’Ajuntament de la Ràpita, la I Jornada de Salut d’Infants i Adolescents a la Ràpita. La jornada tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de novembre al Maset Espai Jove i acollirà xerrades, tallers i activitats perquè els infants i adolescents prenguin consciència de la importància de cuidar la seva salut.

La directora de l’EAP La Ràpita-Alcanar, Cristina Calduch, exposa que “són unes jornades adreçades als infants, adolescents i a les seves famílies, perquè sàpiguen com cuidar de la seva salut i s’impliquin més en aquest àmbit”. Per la seva banda, la psicòloga i referent de Benestar emocional de l’EAP, Cynthia Del Pino, apunta que “el nostre eslògan és ‘Aprenc a cuidar la meva salut’ perquè els xiquets i xiquetes han d’aprendre a ser responsables de la seva salut i a cuidar-se”. Ambdues professionals agraeixen la implicació de les entitats i persones que participen en la jornada.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de la Ràpita, Rafa Balagué, agraeix la iniciativa de l’EAP La Ràpita-Alcanar perquè “s’ha dissenyat un programa amb ponències i tallers molt interessants i útils perquè els infants i joves del territori tinguin les eines adients per conscienciar-se sobre la necessitat de tenir una bona salut i, en conseqüència, saber què han de fer per cuidar-se”.

La I Jornada de Salut d’Infants i Adolescents s’iniciarà el divendres, a les 18 hores, amb l’acte d’inauguració que donarà pas a una xerrada sobre sexualitat ‘Sexualitat, mètodes anticonceptius i menstruació’, adreçada a infants a partir de 10 anys, a càrrec de Meritxell Forcadell i Laia Subirats del Programa Salut i Escola i l’Assir. A les 19.30 hores, hi haurà la ponència ‘Prevenim, detectem i actuem davant de l’abús sexual a menors’ adreçat a les famílies, a càrrec de Pepa Gellida, pediatra i membre de l’equip funcional exprés de l’abús sexual a menors. A la mateixa hora, tindrà lloc una xerrada amb l’instagramer Eugeni. Per concloure el dia, es comptarà amb una sessió dirigida de body combat per Badia Fitness.

L’endemà, la jornada començarà a les 10 hores amb la ponència ‘Obesitat infantil, ho estem fent bé?’, a càrrec de la pediatra Neus Rodríguez. Tot seguit, per als infants i adolescents, hi haurà un taller d’alimentació saludable i rentat de mans, impartit per Evelyn Mascarell, dietista nutricional, i Anna Arnau, infermera. A les 11 hores, arribarà la sessió sobre alimentació i celiaquia a càrrec de Dietistes-Nutricionistes d’Atenció Primària i Comunitària de Terres de l’Ebre. El matí acabarà amb el taller ‘Per què ens hem de raspallar les dents?’ que durà a terme l’odontòloga de l’EAP, Maria Jesús Garcia.

El Maset Espai Jove acollirà, el dissabte la tarda, jocs de taula per divertir-nos sense pantalles a càrrec de Delta Friki Shop i dos challenges, un a càrrec de l’Escola de Dansa Esther Roselló, i l’altre de l’Escola Jas Dansa. El diumenge es tancarà la programació amb una jornada d’emergències impartida per Roser Chico i adreçada a famílies, infants i adolescents; i una gimcana de salut a càrrec de l’Ascsp Llança’t.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies