HomeJustíciaL'advocacia catalana premia a Tortosa el president de l'Audiència de Tarragona per...

L’advocacia catalana premia a Tortosa el president de l’Audiència de Tarragona per fomentar el català a la justícia

El Consell de l’Advocacia Catalana ha lliurat aquest divendres al president de l’Audiència de Tarragona, Joan Perarnau Moya, i a l’advocat gaianès LluísMatamala Ribó, el XIVè Premi Agustí Juandó i Royo, un guardó creat l’any 2004 amb l’objectiu de reconèixer a aquelles persones o entitats que en la seva trajectòria professional s’hagin distingit per la defensa de la llengua catalana en l’àmbit jurídic i administratiu.

L’Auditori Felip Pedrell de Tortosa ha estat l’escenari de l’acte, que ha adoptat un format reduït i ha comptat amb totes les mesures de seguretat derivades de la irrupció de la covid-19. Han intervingut la consellera de Justícia, Ester Capella; la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay; el president de la Comissió de Llengua del Consell i degà del Col·legi d’Advocats de Vic, Rogeli Montoliu; la degana del Col·legi de l’Advocacia de Tortosa, Marta Martínez, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. També han assistit a l’acte els degans dels col·legis d’advocats catalans.

Els premiats

Joan Perarnau (Berga, 1967) ha rebut aquesta distinció en reconeixement a la seva tasca de defensa del català en l’àmbit judicial. La decisió del jurat ha estat motivada per la seva trajectòria, tant pel que fa a la defensa del català en el món jurídic com per l’ús habitual de la llengua catalana en l’exercici de la seva tasca com a magistrat, reconeguda per autoritats, institucions, advocats i judicatura. Des de fa 15 anys, com a magistrat de l’Audiència de Tarragona, Perarnau ha redactat en català les sentències i les resolucions de les quals ha estat ponent, mostrant així un respecte per la llengua catalana que el jurat del premi Agustí Juandó i Royo ha considerat digne de guardonar.

Lluís Matamala Ribó (Gaià, Bages,1951) és l’advocat que va presentar la primera demanda en català als jutjats de Manresa, l’any 1981. Aquell mateix any, quan s’acabava de llicenciar en dret i amb la llei de divorci per estrenar, va presentar la primera demanda de divorci en català.

Matamala ha estat reconegut amb el Premi

Agustí Juandó i Royo per ser un referent per a advocats que opten per treballar en català davant els jutjats i el tribunals. A banda d’haver estat pioner a normalitzar l’ús del català als jutjats, el jurat ha valorat la seva actitud, integritat i defensa de la llengua catalana en l’àmbit de la justícia, durant els seus 40 anys d’exercici de l’advocacia.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies