HomeEconomiaL’Ajuntament d’Alcanar destina més de 70.000 euros en ajuts i convenis vinculats...

L’Ajuntament d’Alcanar destina més de 70.000 euros en ajuts i convenis vinculats a l’educació d’infants i joves

L’Ajuntament d’Alcanar destina més de 70.000 euros en ajuts vinculats a l’educació d’infants i joves, en el marc del pressupost de l’any 2021.  Aquest import inclou la convocatòria anual d’ajuts per assistència a llar d’infants, la compra de llibres i el transport obligatori; així com el conveni anual amb l’Escola Marjal per a la compra de material escolar i les despeses de transport intramunicipal de l’alumnat del municipi.

D’una banda, el consistori va aprovar a finals de desembre l’atorgament d’un paquet d’ajuts vinculats a l’educació dels infants i el jovent del municipi  amb un import de 60.293 euros, als quals s’hi ha presentat 426 famílies.

Maribel Ramon, regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Alcanar, explica que “la finalitat d’aquests ajuts és donar un cop de mà a les famílies en la cobertura de les despeses derivades dels estudis dels seus fills pel que fa a l’assistència a llars d’infants, l’adquisició de llibres o el transport”. 

Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d’Alcanar, afirma que “tal com indica el nostre pla de govern, continuem donant suport a les famílies en tot allò que està al nostre abast. Al mateix temps, aquests ajuts són un incentiu per la dedicació i constància dels xiquets i xiquetes, especialment en aquesta època de pandèmia”.

38.470 euros per l’assistència a la llar d’infants

D’una banda, l’Ajuntament va aprovar la concessió de prop de 39.000 euros en ajuts als infants que van assistir a la llar d’infants del municipi durant el curs 2020-2021.

Maribel Ramon destaca que “amb aquesta ajuda es donarà cobertura a prop del 50% del cost que paguen les famílies al llarg del curs escolar”.

Les llars d’infants o escoles bressol són centres educatius  homologats per la Generalitat de Catalunya que atenen els infants des dels quatre mesos fins als tres anys.

8.309 euros per a l’adquisició de llibres escolars 

D’altra banda, prop de 300 famílies de l’alumnat de l’Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar, que han fet la corresponent sol•licitud, rebran una ajuda de fins a 128 euros per l’adquisició dels llibres de text que empren els seus fills i filles en els dos centres d’educació.

L’alumnat matriculat a l’escola Marjal de les Cases fa el seu aprenentatge amb material pedagògic preparat pel professorat del centre. En aquest sentit, a finals de desembre també es va signar el conveni anual amb la directora de l’Escola, Sònia Reverter, per un import de 2.500 euros anuals.

20.000 euros per al desplaçament de l’alumnat

L’Ajuntament també va aprovar al mes de desembre concedir les beques de transport a un total de 73 estudiants de cicles superiors i graus universitaris. El pressupost destinat a assumir les beques de transport ha estat d’11.014 euros i, com en els darrers anys, cada estudiant del municipi, que ho ha sol•licitat, rebrà un ajut que oscil•la entre els 30 i els 200 euros, dependent de la distància del centre educatiu on va cursar els estudis superiors durant el curs 2020-2021 amb Alcanar.

Les famílies del municipi amb alumnat que cursa estudis obligatoris als centres públics, privats concertats o centres d’educació especial fora del municipi també tenen cobert el desplaçament gràcies a uns ajuts provinents del Consell Comarcal del Montsià, mentre que l’Ajuntament d’Alcanar assumeix el transport escolar dels xiquets i xiquets de les Cases i d’Alcanar Platja que estudien a Alcanar amb una partida anual de prop de 9.000 euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 94

Últimes notícies