HomeSense categoriaL'Ajuntament de Tortosa dobla les subvencions a les entitats esportives de la...

L’Ajuntament de Tortosa dobla les subvencions a les entitats esportives de la ciutat

TORTOSA // El ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest matí una modificació de les bases específiques per a la concessió de subvencions a entitats esportives. Per tal de pal·liar l’afectació generada per la Covid-19 a les entitats esportives de la ciutat, el govern municipal va presentar una proposta per tal de doblar les subvencions, que avui ha estat aprovada pel ple, amb el vot a favor de tots els grups polítics, a excepció de Movem, que s’ha abstingut. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha explicat que “el govern municipal ha d’estar al costat del teixit associatiu de la ciutat, ho vam fer la setmana passada creant una nova línia de subvencions per a entitats culturals i ho fem avui més que doblant els ajuts per a les entitats esportives”. 

Un altre dels punts que s’han portat a aprovació en el ple extraordinari ha estat una redistribució del superàvit per a la reducció de l’endeutament en 200.000€ i una partida de 100.000€ per adquirir vehicles elèctrics tal i com permet, actualment, la normativa estatal. En aquesta línia, l’alcaldessa ha tornat a reclamar “que els ajuntaments puguin destinar el 100% del superàvit a la reactivació econòmica i social”. “Mentre esperem que el govern de l’Estat escolti la reivindicació dels alcaldes i alcaldesses, creiem necessari continuar reduint l’endeutament per deixar unes finances municipals més sanejades per a les generacions futures”, ha explicat Roigé. Així mateix, es fa una aposta per contribuir a la reducció d’emissions de CO2 i a lluitar contra el canvi climàtic, destinant 100.000 euros a l’adquisició de vehicles elèctrics. 

El ple d’aquest divendres també ha aprovat la plurianualitat per a l’obra d’urbanització de la plaça Ajuntament i els carrers de l’entorn amb l’abstenció dels grups de l’oposició. En aquesta línia, l’alcaldessa ha recordat que es tracta de la urbanització de la plaça i de tot l’entorn, que inclou els carrers Manuel Vilà, Na Perona, Lluís Millet, travessera de Santa Teresa, i Enric Bayerri, i que aquesta actuació comptarà amb una subvenció de la Diputació de Tarragona. “La urbanització de la plaça suposarà un abans i després, no hem estat escollits només per gestionar el dia a dia de la ciutat, sinó també per realitzar-hi accions de futur i que segueixin transformant la ciutat, convertint espais com el de la plaça de l’Ajuntament i del seu voltant en entorns més amables per a les persones “ ha afegit Roigé. El projecte d’urbanització de la plaça de l’Ajuntament i dels carrers del seu entorn suposa una inversió de més d’1,5 milions d’euros, que es licitarà en els propers mesos amb l’objectiu de començar les obres a finals d’any. 

A més, també s’ha aprovat una rebaixa del 10% del preu públic de la fira Ebreocasió, i l’aprovació dels comptes justificatius dels grups municipals. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 26

Últimes notícies