HomeSocietatL'Ajuntament de Tortosa elabora un pla municipal de gestió de les colònies...

L’Ajuntament de Tortosa elabora un pla municipal de gestió de les colònies controlades de gats

L’Ajuntament de Tortosa ha elaborat un pla municipal de gestió de les colònies controlades de gats del municipi. Un programa de gestió que preveu actuacions pels pròxims quatre anys i que s’aprovarà en el ple ordinari de dilluns vinent, amb l’objectiu de procurar pel benestar dels animals i vetllar per la salut pública. Actualment, a Tortosa hi ha un total de 21 colònies controlades de gats autoritzades.

Aplicarem el mètode de captura, esterilització i retorn a la colònia a tots els individus de les colònies controlades per tal de disposar d’un total control de la població de gats comunitaris“, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que avui ha informat dels temes que es tractaran al ple, conjuntament amb la primera tinent d’alcaldia, Mar Lleixà i el segon tinent d’alcaldia, Víctor Grau.

Disposar de programes de gestió de colònies controlades de gats és una obligatorietat per part dels ajuntaments en compliment de la llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals. Una llei que obri també la possibilitat que els ajuntaments estableixen mecanismes de col·laboració amb les entitats de protecció dels animals per al control adequat de les colònies. En aquest sentit, l’Ajuntament té un conveni de col·laboració amb l’entitat Progat per la gestió de les colònies controlades de gats. “És molt important la complicitat i la col·laboració de la ciutadania i de les entitats de protecció animal, com a actors implicats en el model de gestió“, ha dit Jordan.

El programa municipal de gestió de colònies de gats també preveu dissenyar i executar campanyes de sensibilització sobre la realitat dels gats comunitaris.

D’altra banda, el ple debatrà la plurianualitat de l’obra de construcció de les dues llars d’infants municipals, que s’executaran entre 2024 i 2025, un 41,66% enguany i el 58,34% restant el 2025. També es portarà al plenari l’aprovació inicial de la determinació de les urbanitzacions, nuclis de població i edificacions afectades per la llei 5/2003 de mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata en la trama urbana i la delegació de competències en matèria de sanejament d’aigües urbanes al Consell Comarcal del Baix Ebre.

Finalment, en l’apartat de les mocions el ple debatrà una proposta de Junts sobre el pagament a proveïdors i una altra moció de Movem Tortosa-PSC i Esquerra Republicana en defensa de la dignitat i memòria d’Aurora Picornell, icona de la resistència republicana a Mallorca executada pel règim franquista.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 71

Últimes notícies