HomeTreballMercadona obre un nou supermercat eficient a Deltebre

Mercadona obre un nou supermercat eficient a Deltebre

Mercadona obre avui un nou supermercat eficient al municipi de Deltebre (Baix Ebre), ubicat a l’avinguda Generalitat. Aquest supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient que s’està implantant a tota la cadena, comporta el tancament de l’establiment que la companyia tenia fins ara l’avinguda Esportiva del mateix municipi, per no adaptar-se als estàndards de qualitat requerits actualment.

La nova botiga ha suposat una inversió de 10 milions d’euros i en la seva construcció han participat 60 proveïdors, que han donat feina a prop de 500 persones durant la fase d’obres. Amb aquesta obertura, ja són 28 els supermercats Mercadona que disposen del nou model de botiga eficient a la demarcació de Tarragona, d’un total de 33.

Pel que fa als llocs de treball, les treballadores i els treballadors del supermercat ubicat a l’avinguda Esportiva, un total de 49 persones, passen a formar part de la plantilla de la nova botiga. A més, cal afegir el personal que s’ha contractat per a la campanya d’estiu.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d’una xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi i una secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la secció “A punt per Menjar”, que ofereix plats preparats per emportar. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

El nou supermercat de l’avinguda Generalitat té una superfície de sala de vendes de 1.800 metres quadrats i disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d’accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l’entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una entrada amb doble vidre, que evita corrents d’aire, uns passadissos més amplis, i dos models de carretons, molt més ergonòmics i lleugers.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Foto: Cedida

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient, i a la coberta s’han instal·lat 420 panells solars dins de l’aposta de Mercadona per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, fet que redueix les emissions i millora el comportament ambiental de la botiga.

També disposa d’un pàrquing de 160 places per facilitar l’acte de compra als clients que es desplacen en vehicle privat i 4 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l’objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l’ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, està completament connectat tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció, de manera que es facilita l’autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l’ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Més de 124 milions d’euros invertits en la implantació del nou model a la demarcació de Tarragona

Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a la demarcació de Tarragona el març del 2017 amb la reforma del supermercat ubicat a Via Augusta de la ciutat de Tarragona. Des de l’any 2017 i fins avui la companyia ha invertit 124,4 milions d’euros en la reforma de 19 supermercats i l’obertura de 9 nous (bé sigui obertura neta, o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s’adaptaven als estàndards de qualitat que requereix el nou model i que tampoc es podien reformar com, per exemple, el que obre avui a Deltebre que ha substituït el que hi havia fins ara al municipi).

La companyia té 33 supermercats a la demarcació de Tarragona, 28 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies