HomeSense categoriaL'Ajuntament d'Ulldecona atén 25 persones que viuen soles dins del projecte 'Acompanyem'

L’Ajuntament d’Ulldecona atén 25 persones que viuen soles dins del projecte ‘Acompanyem’

MONTSIÀ // L’Ajuntament d’Ulldecona, en la primera fase del confinament, va posar en marxa un projecte d’acompanyament per a què les persones que viuen soles i persones grans poguessen tenir un contacte per qualsevol mena d’ajuda que necessitessen i, sobretot, poguessen tenir uns minuts diaris per tal de poder conversar amb algú. El projecte ha continuat endavant i des del consistori han seguit en contacte amb les persones grans d’Ulldecona i barris. Actualment s’atenen 25 persones entre els 67 i els 94 anys.

El projecte és possible gràcies a la implicació de diferents persones, tant professionals com persones usuàries d’altres serveis. Així, es pretén també crear relacions intergeneracionals entre persones grans, jóvens i infants.

Entre altres accions, tots els dilluns a la tarda els infants del Centre Obert Lúdik truquen a les diferents usuàries i parlen una mica de com ha anat la setmana. Entre altres temes de conversa, els expliquen el que fan al centre i a l’escola i intercanvien vivències i sentiments. També fan trucades els alumnes de 3r ESO de l’Institut Manuel Sales i Ferré, dins de les activitats del Servei Comunitari. D’altra banda, dos professionals els truquen una vegada per setmana per parlar temes més personals i tractar necessitats més específiques.

Des de l’Ajuntament han manifestat que “amb el projecte “Acompanyem” volem millorar la qualitat de vida de les persones grans del nostre poble en una situació sanitària com l’actual, dinamitzant les seues relacions, vincles afectius i socials a través de la solidaritat intergeneracional, el voluntariat i el treball comunitari en xarxa”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies